Uluslararası Silifke Kültür Haftası Başladı

Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın resmi açılışı yapıldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP İçel Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı, gösteri gurupları ve vatandaşlar, şehir stadyumundan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Cinbir, yaptığı konuşmada, Silifke'nin, tarihi ve doğal zenginliklerini barındıran Akdeniz'in incisi olduğunu söyledi.

Silifke'nin birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını, tarihi, doğası ve havasıyla Türkiye coğrafyasının en güzel yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Cinbir, "Kültürel değerleri gelecek kuşaklara taşımayı hedefliyoruz. Kültür Haftası, bölgenin zengin kültürünün unutulmaması, paylaşılması ve tanıtılmasını sağlayacak. Bu hafta hem halkımızın hem de konuklarımızın eğlenmesi, stres atması ve kültürlerimizin gelişmesi için iyi bir fırsat" dedi.

Belediye Başkanı Turgut da 1974 yılında başlayan ve "Silifke Müzik ve Folklor Festivali" olarak adlandırılan festivalin 1996 yılında adının "Uluslararası Silifke Kültür Haftası" olarak değiştirildiğini anımsattı.

Haftaya 2000 yılından itibaren Silifke'nin kültürünü ve özelliklerini yansıtan isimler verilmeye başlandığını, kutlamaların bu temayla yapıldığını dile getiren Turgut, "Bildiğiniz gibi geçen yılı 'Yörük Yılı' olarak isimlendirmiştik. Bu yılı ise 'Göksu Yılı' olarak adlandırdık. Göksu Nehri, Silifkemizin var olma sebebidir. Büyük İskender'in muzaffer komutanı Selefkos Nikador, Göksu gibi Dicle ve Asi nehirleri etrafında da kendi ismiyle kentler kurmuştur. Bunlar içinde günümüze kadar gelebilen sadece Göksu etrafında kurulan Silifkemiz olmuştur."

Konuşmaların ardından temsili olarak kurdele kesildi, halk oyunları gösterileri sunuldu, tören geçişi yapıldı.

Uluslararası Silifke Kültür Haftası boyunca konserler verilecek, yerli ve yabancı dans ve performans gösterileri sahnelenecek, eğlence ve beceri ağırlıklı yarışmalar düzenlenecek.

Kaynak: AA