Kayif Açıldı

Kayseri Valiliği öncülünde İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAYİF) açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Firmalarımız, verimliliklerini artıracak gençleri burada keşfetme imkanı bulabilirler" dedi.

Kayif Açıldı
Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan fuarın açılış törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Mehmet Aktaş, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yaşar Karayel, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "İlimizin iş sorunu olduğu gibi çalışacak işçi sorunu da bulunmaktadır. Gerek il müdürlüğümüze yapılan başvurularda, gerek se 3 bin 300 işyeri ile yaptığımız araştırma sonucunda bunu kolayca anlıyoruz. İlimizde özellikle vasıflı eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sıkıntının çözümü adına, her meslek dalında kurslar açmaktayız” dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Bu istihdam, işçi ve iş bulma konuları karmaşık bir konudur. Gerçekten iş bulunması hususunda birçok çalışmalar yapılıyor. Organize Sanayi Bölgemiz de eğitim veriliyor ancak bir taraftan iş arayanlar bir taraftan da iş bulmak isteyenlerin bir paradoks halinde ülkemizde cereyan ettiğini görüyoruz. OSB’de bir çok iş yerinde işçi aranıyor olmasına rağmen işsizlik oranlarının yüzde 10’un üzerine seyretmesi gerçekten biz tezat teşkil ediyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yaşar Karayel de, “İyi ki sizler varsınız. İyi ki sanayicilerimiz ve yöneticilerimiz var. Hep birlikte şehrimize sahip çıkıyoruz. Kurumlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu Kayseri için çok önemli ve çok büyük bir kazanımdır. Bunu sürdürmeyi her platformda vazife kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

"Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, “İnsanın bir mesleğe başlaması için, bir işe kavuşması için kendi lise tahsilinden itibaren üniversite tahsilini ve üniversite tahsilinden sonra da özel sektörde mi kamu sektöründe mi çalışacağını düşünür. Özel sektörde ise, A şirketinde mi B şirketinde mi çalışacağı noktasında bilgi ve tecrübeye sahip olmak ister. Onun için makine mühendisliğini bitiren bir öğrencinin OSB’ye giderek binlerce fabrikayı gezmesi, oralardan bilgi sahibi olması ve orada kendilerine zaman ayıracak personel bulması son derece zordur. İşte bu fuarlarda üniversite tahsilini yada lise tahsilini gören gençlerimizin bu fuarlarda ki farklı şirketleri bir arada görerek ve o firmalardan bilgi almak sureti ile kendilerini yönlendirmeleri gerçekten çok güzel bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün ayrıca, “Bu fuara bugün 87 firma katılıyor ama 87 değil de 870 firma katılsa onlarda belki kendi verimliliklerini artıracak personelleri burada keşfetme fırsatını bulabilirler. Bu fuarın gerek katılımcı sayısı bakımından gerek ziyaretçi sayısı bakımından biraz daha artırılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarda açılan stantları gezerek bilgiler aldı.
Kaynak: İHA