14. İstanbul Bienali, 5 Eylül'de Başlayacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 14. İstanbul Bienali, 5 Eyül-1 Kasım arasında yapılacak.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding sponsorluğŸunda düzenlenen bienal, Carolyn Christov-Bakargiev tarafından "TUZLU SU: DüşŸünce Biçimleri ǜzerine Bir Teori" başŸlığŸıyla bir dizi işŸ birliğŸi içerisinde şŸekillenmeye devam ediyor.

Carolyn Christov-Bakargiev'in bienali şŸekillendirdiğŸi isimler arasında Anna Boghiguian, Arlette Quynh-Anh Tran, Aslı LJavuşŸoğŸlu, Cevdet Erek, Chus Martinez, Elvan Zabunyan, Emin ǖzsoy, Emre Hüner, Füsun Onur, Griselda Pollock, Marcos Lutyens, Pierre Huyghe, Vilayanur Subramanian Ramachandran, William Kentridge yer alıyor.

İstanbul Bienali, 5 Eylül-1 Kasım arasında şŸehre dalga dalga yayılacak. ǜcretsiz gezilebilecek bienal, 30'un üzerinde noktada iki ay boyunca izleyicilere sunulacak. Bienalde, 60'ın üzerinde sanatçının yanı sıra aralarında deniz bilimci, hikaye anlatıcısı, matematikçi ve nöro bilimcilerin de bulunduğŸu diğŸer katılımcılar, kolektif ve zamansız bir ortak düşŸünme deneyinde buluşŸacak. Bienalde, düşŸüncenin alabileceğŸi formlar matematikle, fenle, bitkilerle ve sanatla iç içe araşŸtırılacak. Bienal kapsamında aynı zamanda paneller ve okuma günleri gibi etkinliklerin olduğŸu kamusal program ile film programı da düzenlenecek.

Bienal, çok sayıda kurum, kuruluşŸ, uluslararası fon sağŸlayıcı ve fon kuruluşŸlarının desteğŸiyle gerçekleşŸtirilecek.

- Bienal tüm şŸehre yayılıyor

Bienaldeki sanat yapıtları ve projeler, 5 Eylül'den itibaren BoğŸaz hattı boyunca, Karadeniz'den Marmara Denizi'ne ve şŸehrin iki yakasında 30'un üzerinde farklı mekanda gezilebilecek.

Bienal sergilerinin yer alacağŸı mekanlar arasında Büyükada'daki Splendid Palas ve Troçki Evi, şžişŸli'deki yeni Hrant Dink Vakfı binasının yanı sıra ARTER, İstanbul Modern, Masumiyet Müzesi, SALT Galata ve Depo gibi sanata ayrılmışŸ alanlar yer alıyor.

14. İstanbul Bienali'nde yer alacak sanatçıların bienal için üretecekleri yeni prodüksiyonlarına kaynak yaratmak amacıyla başŸlatılan "Uluslararası Dostları ve Hamileri" başŸlıklı destek programının Onursal BaşŸkanlığŸı'nı Orhan Pamuk üstlenecek. Pamuk ayrıca sanatçı kimliğŸiyle de İstanbul Bienali'ne katılacak.

Kaynak: AA