Suriyeli Çocuklar Gönüllerince Eğlendi
Kilis Ali Duyar Gençlik Evi gönüllüleri tarafından Suriyeli çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atması için Öncüpınar konteyner kentinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler sonunda bir açıklama yapan Ali Duyar Gençlik ve Kültür Evi Kilis Sorumlusu Emine Mercan Dal, amaçlarının Suriye’de iç savaştan kaçıp konteyner kentte sığınan Suriyeli çocukları savaşın etkisini azaltıp onları eğlendirmek olduğunu belirterek, “Konteyner kentte çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenledik. Suriyeli çocuklara neşe katmak adına Öncüpınar Konteyner kentinde bulunuyoruz. Bugün burada bir etkinlik oluşturduk. İnşallah faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Çocukları inşallah eğelendirmişizdir. Sosyal faaliyetlerimiz devam edecek’’ dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençbak Proje Koordinatörü Emine Kaya ise, bugün Gençbak ekibinin konteyner kentte Suriyeli çocuklarla etkinlik düzenlemek için olduklarını ifade ederek, “Etkinlik gayet güzel. Bugün keyifli bir gün olacağını umut ediyorum” dedi.
Gençlik ve Kültür Evi görevlisi Hakan Özaslan ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sosyal programların gönüllü çalışanlarla birlikte süreceğini hatırlatarak, “Suriyeli sığınmacılara yönelik farklı etkinliklerimiz de olacak. Çocukların yaşadıkları savaş psikolojisinden unutabilmeleri adına konteyner kentte birçok etkinlik düzenleyeceğiz.”
