Rtgd'den Chpli Erdoğdu'ya Kınama

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Başkanı Deniz Güçer, “Canlı yayına bağlamak isteyen bir meslektaşımıza ağır hakaretler ve küfürler eden, karşısında bir kadın olduğunu da unutarak bir siyasiye asla ve asla yakışmayacak sözler ve tavırlar sergileyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu kınıyoruz” dedi.

RTGD Başkanı Deniz Güçer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de hangi kurumda çalışırsa çalışsın tüm meslektaşların görevlerini büyük bir titizlikle sürdürmeye çalışan fikir emekçileri olduğunu belirtti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Erdoğdu’yu canlı yayına bağlamak isteyen meslektaşlarına sergilenen tavrı sert bir dille eleştiren Güçer, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladığımız gün kendisini canlı yayına bağlamak isteyen bir meslektaşımıza ağır hakaretler ve küfürler eden, karşısında bir kadın olduğunu da unutarak bir siyasiye asla ve asla yakışmayacak sözler ve tavırlar sergileyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu kınıyoruz. Kadına şiddeti tartıştığımız, önüne geçmek için TBMM’yi ve milletvekillerini göreve çağırdığımız böyle bir dönemde Erdoğdu’nun ’sözlü şiddeti’ partisine ve kendisine yakışmamıştır” dedi.

Güçer, RTGD’nin ilk kadın başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak Erdoğdu’yu kadınlar adına kınadıklarını ve RTGD Yönetim Kurulu üyesi Müge Dilek’ten özür dilemesi için çağrıda bulunduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA