Kadın Motosiklet Sürücülerinden Şehir Turu

İzmir Motosiklet Derneğinin organizasyonuyla bir araya gelen kadın sürücüler, pembe balon bağladıkları motosikletleriyle şehir turuna çıktı.

Kadın Motosiklet Sürücülerinden Şehir Turu
Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde toplanan derneğin kadın üyeleri, motosikletlerine pembe balonlar bağladı. Kask ve dizliklerini takan sürücüler, Balçova ilçesindeki İnciraltı semtine doğru yola çıktı.

İzmir Motosiklet Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Topçu, gazetecilere yaptığı açıklama, yollarda motosiklet sürücülerinin de olduğu konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Her yıl mayısın ilk cumartesi gününün "Dünya Kadın Sürücüler Günü" olarak kutlandığını ifade eden Topçu, farklı bir etkinliğe imza atmak ve kadın sürücülerin yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istediklerini kaydetti.

Topçu, İzmir'de ilk kez kutlanan etkinliği, Türkiye'ye yaymak istediklerini dile getirdi.

Kadın motosiklet sürücüsü Fatoş Yılmaz da kadın sürücülerin trafikte zorluklar yaşadığını söyledi.

Çocukluğundan beri motosikletleri çok sevdiğini belirten Uhra Küçükaydın ise trafikte çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Küçükaydın, "Otomobil kapılarını açarken özellikle peşimizden motosiklet sürücüsü geliyor mu diye kontrol etmeliyiz. Buna dikkat etmediğimi, motosiklet kullanmaya başlayınca anladım. Benim de bir kızım var, motosiklet kullanmasını istemem ama ben bu sevgimden vazgeçemiyorum" dedi.

Şehir turu atan motosikletli kadınlara, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: AA