Hayaller Taksim gerçekler Marsilya

Selahattin Demirtaş "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" diyerek insanları gaza getirdi. Onlarca insanın öldüğü 6-7 Ekim Kobani olaylarında olduğu gibi gençler gaza gelip molotoflara sarıldı. Her sözü yalan çıkan Selo ise Taksim yerine tatil cenneti Marsilya'ya gazladı

Hayaller Taksim gerçekler Marsilya
Hayaller Taksim gerçekler Marsilya
HDP'nin parti olarak seçime girme kararından itibaren her türlü kirli ittifaka katılan HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs'a Fransız kaldı. 6-7 Ekim Kobani olayları öncesi sokak çağrısı yaparak onlarca insanın öldüğü vahşeti başlatan Demirtaş, her fırsatta barış sürecini baltalamaktan da kaçınmamıştı. Demirtaş'ın 'Ağabeyim düşünce suçlusu. Erbil'de sürgünde, ticaret yapıyor' dediği ağabeyi Nurettin DEmirtaş ise elinde silahla Kandil'de PKK kampında görüntülenmişti. Bu konudan hiç bahsetmeyen HDP lideri önceki gün ise 'Taksim, Kabemiz'dir' diyerek haddini aştı ve halkın inançlarıyla adeta dalga geçti. Muhafazakar oyları toplamak isterken kendi ipini çeken Demirtaş, 1 Mayıs şovuyla sosyalistlerin gözüne girmeye çalışırken de ofsayata düştü. Önceki gün Taksim Meydanı'nda yapılan anma töreninde '1 Mayıs'ta hep beraber Taksim'deyiz' diyerek insanlara gaz veren Demirtaş, dün Taksim'de görülemedi. Hatta İstanbul veya Türkiye sınırları içinde bile değildi.

SOSYALİST GÖRGÜSÜZLÜĞÜ!

Taksim civarında Demirtaş'ın gazına gelip molotoflara sarılan sokakları savaş alanına çevirenler gözaltına alınırken, onları sokaklara iten Demirtaş ise Marsilya'daydı. Demirtaş, partisinin buluşması için Marsilya'ya gazlarken kandırdığı gençler geceyi nezarethanede geçirdi. Demirtaş'ın son ikiyüzlülüğü ise 'Hayatında 1 Mayıs'a katılmamış Selo milleti sokaklara sürüyor, kendisi Fransa'da keyif çatıyor. Kendine sosyalist lider diyen adamın elitizm görgüsüzlüğünden korkacaksın' yorumlarına neden oldu.

LAVANTA KOKULU ŞEHİR


Fransa'nın en önemli tatil şehri olan Marsilya lavantalarıyla olarak tanınıyor. Yaz kış güneşin hiç eksik olmadığı Marsilya'da dün sıcaklık 20 derecenin üzerindeydi. Selahattin Demirtaş'ın kaosu körüklediği İstanbul'un aksine Marsilya'da 1 Mayıs barışçıl ve olaysız törenlerle kutlandı.

FİSTANLI TERÖR


İstanbul'da Fulya ve Beşiktaş'ta eylemler yaşanırken Okmeydanı'nda maskeli ve molotoflu göstericiler etrafa terör saçtı. Terör yandaşı göstericilerin bir çoğu yakalanırken pankartların içinden parça tesirli bomba çıktı. Bombanın içinde misket ve metal parçalar olduğu gözlendi. Göstericilerden bazılarının fistan giyerek kadın kılığında olaylara katılması gözden kaçmadı. Olay yerinde bir adet de silah bulundu. Bölgedeki görüntüler ise kaos çağrısı yapan HDP'nin bir eseri olarak hafızalara kazındı.

SEBAHAT YANDI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Beşiktaş'taki 1 Mayıs törenlerine geldi. Törene Pervin Buldan'ın meclis plakalı makam aracıyla gelen Tuncel, polisin biber gazlı ve TOMA'lı müdahalesine maruz kaldı. Tuncel gaz sonrası fenalaştı.