'Engelsiz Yeni Türkiye'Programı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği "Engelsiz Yeni Türkiye" programıyla engelli spor kulüpleri ve derneklerini ödüllendirdi.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Salondaki engelliler ve çocuklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve tamamı engellilerden oluşan "İSOMX Müzik Grubu"nun seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Katılımcılar, zihinsel ve bedensel engellilerden oluşan mehter takımının söylediği marşlara eşlik etti.

Etkinlikte konuşan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu ve Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sine denk gelen yaklaşık 8,5 milyon engelli bulunduğunu söyledi.

Temurci, AK Parti'nin 2002'den bu güne, evlerine hapsolmak zorunda kalan engellileri önemsediğini ve engelli vatandaşlara büyük katkılar sağladığını anlattı.

AK Parti'nin bundan sonra da engelli vatandaşlara büyük önem vereceğini vurgulayan Temurci, "Yeni Türkiye'nin başındayız. Eğer bir engel varsa bizler parti olarak bu engelleri kaldırmak için uğraşacağız. AK Parti'nin geçen 13 yılda yaptıklarını herkes biliyor. Partimiz, bu milletin değerlerinin adıdır, engellerin kaldırılmasının adıdır. Bizim için en önemli şey sizlerin dualarıdır" diye konuştu.

Temurci, Türkiye'de sosyal belediyecilik, eğitim ve her alanda engellerle mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık söylediği gibi beraber yürüyeceğiz bu yollarda inşallah. Her konuda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de en önemli unsurumuz insan yani sizler olacaksınız. Ayrımcılıkla yıllarca mücadele ettik. Yine hep birlikte mücadele edeceğiz inşallah. Biz engellerin önünü açtığımızda Rabbim de bu siyasi hareketin önünü açtı. Dualarınızı ve desteklerinizi eksik etmeyin. Yolunuz ak, bahtınız açık olsun."

AK Parti Sosyal İşler Birimi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hamza Doğan, salondakilere, 13 yılda engellilere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kolları olmayan Muhammed Uğur Bitmen, ayaklarını kullanarak çizdiği AK Parti logosunu Temurci'ye hediye etti. Temurci de Bitmen'e futbol topu ve forma verdi.

Temurci, engelli spor kulüpleri, İstanbul'da bulunan 160 engelli derneği ve engelli ailelerine çiçek ile çeşitli ödüller takdim etti.

Etkinliğe, eski AK Parti milletvekili Lokman Ayva, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, AK Parti İstanbul milletvekili adayları, ödüllü engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA