Danimarka Diyanet Vakfı'nın Kermesi

Danimarka Diyanet Vakfı başkent Kopenhag'daki Kocatepe Cami'sinde kermes düzenledi.

Anadolu ve Rumeli mutfağından lezzetlerin yanı sıra el işlemesi kıyafet ve süs eşyalarının da sergilendiği kermese Türklerin yanı sıra çok sayıda Danimarkalı da yoğun ilgi gösterdi.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Österbro semtindeki kutlama alanına giden yüzlerce Danimarkalı yol üstündeki kermese uğrayarak kermesten alış veriş yaptı.

Kermese gelen Türkiyenin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez de, Kocatepe Cami'sinin içini ve bahçesini gezerek cami yöneticilerinden Diyanet Vakfı camisinin ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

Büyükelçi Dönmez ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Halkımıza güzel bir ibadet yeri temin etmek istiyoruz. Daimarkalılar buradaki ikramlardan dolayı keyifli vakit geçiriyorlar. Bu gibi aktivitelerin daha fazla yapılıp dinimizin bütün güzel yanlarını insanlara göstermemiz lazım" diye konuştu.

Paris ve Kopenhag'da yapılan terör saldırılarına da değinen Dönmez, "Ocak ayında Paris'te ve sonrasında 14 ve 15 Şubat günlerinde Kopenhag'da peş peşe gelen saldırılar, İslamiyet'e karşı yeniden bir tereddüt havasının doğmasına yol açtı, ancak gerek Danimarka başbakanı ve hükümeti, gerekse sivil toplum kuruluşları konuyu soğukkanlılıkla ele aldılar ve burada yabancı ya da İslam düşmanlığına varan bir ortam doğmadı. Bu gibi günleri dinimizin ve milletimizin barışçıl yanını gösteren güzel faaliyetler olarak görüyorum" dedi.

Kermese katılan Danimarka Sosyalist Halk Partisi milletvekili Özlem Çekiç de bugünün 1 Mayıs olmasının kermese farklı bir renk kattığını dile getirerek, Danimarka vatandaşı Türklerden önümüzdeki seçimlerde sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.

Kaynak: AA