Tüysüz Beldesinde Çifte Seçim

Danıştayın belediyeliği iade kararı verdiği, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinin Tüysüz beldesinde, 7 Haziran'da çifte seçim heyecanı yaşanacak. Seçmen, milletvekilinin yanı sıra belediye başkanı seçimi için de oy kullanacak.

Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Ökkeş Demirci, MHP'den Veli Fidan ve Saadet Partisi'nden Ramazan Karaburç, aday gösterildi. Diğer partiler ise aday belirlemedi.

Danıştayın kararıyla 28 Mart 2013'teki belde statüsünü alan Tüysüz'de, Belediye Başkan Vekilliği görevini Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak sürdürüyor.

Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin 212 seçmeni bulunan beldede, 7 Haziran'da hem belediye başkanını hem de milletvekillerini seçme heyecanının yaşandığını kaydetti.

Beldedeki seçimlerin rekabet ortamında geçtiğini belirten Uzunparmak, "Beldemiz 11 Ağustos 2013'teki hükümet kararnamesiyle Toprakkale ilçesinin mahallesine dönüştürüldü. 28 Mart 2014'te Danıştayın yürütmeyi durdurma kararıyla yeniden belde statüsüne kavuştu. Böyle olunca siyaset, 'beldeyi daha iyi noktaya getireceğiz' yarışına girdi. Bu beldedeki seçimleri önemli kılan en önemli faktör, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin Tüysüz beldesi sınırları içinde bulunması ve buradan ekonomik olarak belediyeye sağlanan kaynaklardır. Borcu olmayan ve ekonomik durumu itibariyle hizmet etme potansiyeli yüksek olan bir belediye olması nedeniyle ister istemez seçim yarışının biraz daha çetin geçmesine yol açıyor" diye konuştu.

Toprakkale Belediye Meclis Üyesi Mehmet Evcimen de beldede seçmenlerin birbirini tanıdığını ve akrabalık ilişkisi nedeniyle seçim kampanyasının çekişmeli geçtiğini anlattı.

Tüysüz halkının Danıştayın kararıyla yeniden belediyesine kavuşmasının sevincini yaşadığını ifade eden Evcimen, "Çok yakınımızda bulunan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin olumsuz etkilerini biz çekiyoruz. Ekonomik faydalarından da bu beldenin halkı faydalansın. Bizim seçimden en büyük beklentimiz budur" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Tellioğlu ise ikinci defa belde statüsü kazanan Tüysüz'de seçim sonucunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Biz seçimin kıymetini bilen bir beldeyiz. Burada herkes bir elin parmakları gibidir, herkes birbirini tanır. Seçim sonrasında beldemize daha çok ve daha iyi hizmetin gelmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

- Süreç

1999 yılında belde statüsü kazanan Tüysüz, ilçeye yakınlığı ve belediye birimlerinin yetersizliği nedeniyle, 11 Ağustos 2013'teki hükümet kararıyla Toprakkale ilçesinin mahallesi oldu. Danıştaya yapılan yürütmeyi durdurma başvurusu, 28 Mart 2013'teki sonuçlanarak beldenin tüzel kişiliği iade edildi.

Bu gelişme üzerine, Yüksek Seçim Kurulu, 14 Aralık 2014'te beldede yerel seçim yapılmasına karar verdi. YSK, genel seçimlere bir yıldan az süre olması nedeniyle belediye başkanlığı seçimini, 7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimleri ile birleştirdi.

Kaynak: AA