Hakkari'de Dayanışma Konseri

HAKKARİ – Hakkari’de Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından düzenlenen HDP ile dayanışma konseri büyük ilgi gördü.

Hakkari'de Dayanışma Konseri
Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, davul ve zurna eşliğinde belediye binası önüne kadar yürüyerek burada basın açıklaması düzenlediler. Açıklamanın ardından tekrar yürüyüşe geçen öğrenciler, Merzan Mahallesi’nde bulunan Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu önünde yapılan HDP ile dayanışma konserine katıldılar. Öğrenciler, konser alanını HDP bayrakları ile süsleyip alandaki bir tepeye de büyük harflerle ‘HDP’ yazısı yazdı.

Konser etkinliğine yüzlerce öğrencinin yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve HDP ile DBP’li yöneticiler de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Selma Irmak, İçel ve Adana’da HDP seçim bürolarında meydana gelen patlamaları kınayarak, HDP’nin gençlik hareketinden büyük bir güç aldığını ve gençlik ile daha da ilerleyeceklerini ifade etti.

Konuşmanın ardından üniversiteli öğrencilerle Feqiyê Teyran Kültür Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.
Kaynak: İHA