AK Parti Milletvekili Adayı Metiner, Bingöllüler Platformunun Düzenlediği Geceye Katıldı

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, 1924 yılından sonra Kürtlerin varlığının inkar edildiğini dile getirerek, “Şimdi birileri de kalkmış, Kabe Arap’ın olsun, Müslümanların olsun, bize Taksim yeter diyor. Biz hiç kimsenin Kürtlerin kıblesini değiştirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Metiner, Bingöllüler Platformunun Düzenlediği Geceye Katıldı
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Mehmet Metiner, Çekmeköy’de Bingöllüler Platformu tarafından düzenlene geceye katıldı.

Geceye Metiner’in dışında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve çok sayıda Bingöllü katıldı.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Metiner, Türklerin ve Kürtlerin Milli Mücadele döneminde birlikte mücadele ettiğini hatırlatarak, “Türk olmanın Kürt olmanın başlı başına bir önemi var mı? Hangi birimiz annemizi babamızı seçerek dünyaya geliyoruz. İçine doğduğumuz aidetlerden dolayı ne değerliyiz, ne de değersiziz. Ama Türkiye’de birileri Kürt’ün varlığını inkar etti. Milli Mücadele’de bir ve beraberdik. Çanakkale’de ortak düşmana karşı birlikte vuruştuk. Çanakkale’de yerin altını birlikte paylaştık” dedi.

Kürtlerin varlığının bir dönem inkar edildiğini belirten Metiner, “Ama 1924’den sonra Kürt’ün varlığını inkar ettiler. Sonra ne yaptılar. Müslümanlığı inkar ettiler. Başörtüsünü, çarşafı tehdit olarak gördüler. Camileri kiliselere çevirmek istediler. Arapça okunan ezanların dilini değiştirdiler. Yani bir yanda dinimizi değiştirmeye çalıştılar, bir yandan dilimizi değiştirmeye çalıştılar. Yani aslında Türklerin ve Kürtlerin kıblelerini değiştirmeye çalıştılar. Ne dediler o dönemde. Kabe Arap’ın olsun, Çankaya bize yeter. Kabe Arap’ın değildi ki Kabe Arap’ı olsun. Kabe yeryüzünde yaşayan bütün Allah’ın kullarının kutsal mekanıydı. Şimdi birileri de kalkmış, Kabe Arap’ın olsun, Müslümanların olsun, bize Taksim yeter diyor. Biz hiç kimsenin Kürtlerin kıblesini değiştirmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde yapılan çalışmalara da değinen Metiner, “Biz dindarlara, Kürt kardeşlerimize zulmeden o Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetine dayalı ceberut devletin tırnaklarını ve dişlerini söktük. Biz Ankara’da Ankara rejimine teslim olmadık. Ankara’yı değiştirip dönüştürdük. Peki bugün Kürtler üzerinde baskı var mı? Yol kontrolleri var mı? Kimlik sormalar var mı, yok” diye konuştu.

Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz birlikte Türkiye’yiz. Ayrımız gayrımız yok. Ben annesi babası Kürt olduğu için Kürt bir kardeşinizim. Türk olsaydı annem babam Türk olurdum. Ne önemi var. Türk olmanın, Kürt olmanın, Arap olmanın ne önemi var. Başı açık olmanın başı kapalı olmanın ne önemi var. Eğer biz bir ülkede Türk’ü Kürt’ten daha üstün tutuyorsak orada ırkçılık yapıyoruz demektir. Biz bu ırkçılığı ortadan kaldırmadık mı? Başı örtülüyü, başı açık yurttaşımızdan daha imtiyazlı ve değerli görüyorsak orada ayrımcılık yapıyoruz demektir. Biz AK Parti olarak kimsenin yaşam tarzı ile ilgili değiliz. Benim de 2 tane kız çocuğum var. Birisinin başı örtülü birinin başı açık. İkisi de benim evladım. Birinden birini üstün tutamam. Devlet de böyledir. Herkes yaşam tarzında hür olacaktır. AK Parti’nin felsefesi bu. Kürt, Kürt olarak yaşayacak, Zaza, Zaza olarak, Müslüman da dibine kadar Müslüman olarak yaşayacak. Kimse buna karışamayacak.”
Kaynak: İHA