Samsun'a Bin 919 Metrelik Bayrak

Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, bin 919 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açılacak.

İldeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Samsun Valiliği önünde saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nun koşulmasının ardından, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da karaya ayak bastığı Tütün İskelesi'nde Büyük Önder'in karaya çıkışı temsili olarak canlandırılacak.

Samsun Valiliği önündeki kutlamalarda, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan Türk bayrağına sarılı toprak, Samsun Valisi İbrahim Şahin'e takdim edilecek, dans, ritim, karma step gösterileri sunulacak.

Kutlamalar kapsamında ayrıca Dragon Bot Yarışlarının final müsabakaları düzenlenecek, Türk Yıldızları Samsun semalarında gösteri uçuşu yapacak. Bu yılki gösterilerde ekipte ilk kez kadın pilot da yer alacak.

"Woswos"lu sürücüler ve motosikletliler de kutlamalara katılarak şehir turu atacak.

-Bin 919 metre uzunluğunda Türk bayrağı

Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, kutlamalar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılacağı "Gençlik Yürüyüşü" düzenleneceğini bildirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak, sporcular ve vatandaşların yer alacağı 3 kilometrelik yürüyüşte, bin 919 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açılacağını belirten Özyurt, etkinliklerin, Erhan Güleryüz'ün meydanda vereceği konserle sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: AA