Ordu'da 19 Mayıs Mesajları

Ordu’da başta Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüzel kurum temsilcileri 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajları yayınladılar.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk tarihine yön veren dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, “Tarih boyunca Türk ulusunun kaderine yön veren birçok dönüm noktası bulunmaktadır. Tarihimize yön veren bu dönüm noktalarından biri de Milli Mücadelenin başlangıcı sayılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıdır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da gösterilen var olma mücadelesi, bağımsızlık yoluna meşale olmuştur. 19 Mayıs 1919 milletimizin zaferlerle dolu tarihinde yazılacak yeni bir destanın yazılmaya başlandığı gündür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bugünü gençlere armağan ederek gençleri ne kadar önemsediğini kanıtlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin mimarı olan gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirmiş ve ‘Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ diyerek bu güveni açıkça belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

ÇELENK: “MAKAM PEŞİNDE DEĞİL DAVA PEŞİNDE KOŞUN”

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, yayınladığı mesajda gençlere seslenerek, “Makam peşinde koşan değil, dava peşinde koşanlardan olun” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir açıklama yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, şu görüşlere yer verdi: “19 Mayıs 1919 tarihi bir milletin en zor şartlar altında neleri başarabileceğini, zor şarlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin en güzel örneklerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması Türk ve dünya tarihi açısından 20. yüzyılın en önemli olaylarından birisidir. Gençler hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük başarılarla taçlandırmak, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında görmek, her alanda öncü ve lider bir Türkiye’ye ulaşmak, gençlerimizi dünyadaki her alanda birinciliğe taşımak, gençlerimize teknoloji ve yeni fikirlere dayalı fırsatlar sunmak ve iş alanları açmak, gençler biz bu başarılarınızı işe ve fırsata dönüştürmenizi sağlayacağız. İyi eğitim almış, en modern alt yapıya kavuşmuş bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Gençlerimizin Einstein kadar, İbni Sina’yı, Beethoven kadar Dede Efendi ve Itri’yi öğrenmelerini sağlayacağız. Gençler makam peşinde koşan değil, dava peşinde koşanlardan olunuz. Zira dava peşinde koşanlar 21 yaşında çağ açıp çağ kapayan Fatih olurlar, yeni modern Türkiye’yi kuran Mustafa Kemal Atatürk olurlar.

19 Mayıs 1919‘da küllerinden yeniden doğan meşaleyi yakarak, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının önünü açan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale’de gencecik yaşında şehit düşen kınalı kuzuları ve ‘şehit tahtında Rabbe gülümseyen’ tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

TEKİNTAŞ: “GELECEĞİMİZ GENÇLERLE GARANTİ ALTINDADIR”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tekintaş mesajında, "Türkiye’nin istiklal ve istikbali, hoşgörülü, tarihi geçmişine ve atalarına saygılı, milletine sadık, gelenek ve göreneklere bağlı genç nesillerle garanti altındadır" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet ettiği bu gün, İstiklal mücadelemizin de başlangıcı niteliğini taşıyor. Türkiye’nin istiklal ve istikbali, hoşgörülü, tarihi geçmişine ve atalarına saygılı, milletine sadık, gelenek ve göreneklere bağlı genç nesillerle garanti altındadır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve hürmetle anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

ODÜ REKTÖRÜ: “UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜN”

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı ise şöyle: “Türk milletinin karanlıktan aydınlığa çıktığı, milli değerlerinin yeşerdiği, umutların inanca dönüştüğü, Gazi Mustafa Kemal’in milletin geleceğini yine milletin iradesinin belirleyeceğine olan inancıyla Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 gününün ardından “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek tam bağımsız bir ülke için savaşan kahraman Türk ordusu, meşru mücadelesini başarıyla yürütmüş ve tüm dünyaya Türk halkının asla esaret altına alınamayacağını göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin istikbalinin gençlerin ellerinde ve omuzlarında yükseleceğine inandığından, ’En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek nesillere taşımak konusunda gençlerimizin yeterli birikim ve özgüvene sahip olduğunu biliyoruz. Gelişen ülkemizin teminatı olan gençlerin gözlerindeki pırıltıları görmek bizleri gururlandıran vesilelerden biridir. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, oluşturacağımız ortak birliktelik bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır. Kurtuluş mücadelemizin en özel ve anlamlı günü dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gençlerimizin bu kutsal emanete layıkıyla sahip çıkacaklarına duyduğum inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
Kaynak: İHA