Balıkçı Teknesinde Av Köpeği

Düzce'de, balıkçı Hüseyin DemircioğŸlu'nun yavruyken limanda bularak büyüttüğŸü köpeğŸi "Lady", avlanmak için Karadeniz'e açılan sahibinin yanından ayrılmıyor ve teknede yaşŸaması nedeniyle adeta karaya ayak basmıyor.

Akçakoca ilçesinde 32 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin DemircioğŸlu'nun neredeyse denizde büyüttüğŸü iki yaşŸındaki köpeğŸi Lady'i, balık avındayken sahibinin yanında görenler şŸaşŸırıyor. Tayfalar ağŸ toplarken yanlarından ayrılmayan, yabancı hiç kimseyi yakalanan balıklara yaklaşŸtırmayan "av köpeğŸi", suda ilerleyen teknenin en ucuna giderek Karadeniz'i izlemekten büyük keyif alıyor.

DemircioğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Lady'nin tüm balıkçılar tarafından çok sevildiğŸini, adeta Karadeniz'in maskotu olduğŸunu söyledi.

KöpeğŸinin tekneden ayrılmadığŸını anlatan DemircioğŸlu, "Bir gün dahi beni yalnız denize göndermiyor. Motorlar çalışŸmaya başŸladığŸında teknenin önünde geçerek etrafı izliyor. Lady, suda balık gördüğŸünde ise heyecanlanıyor, avın ne olduğŸunu biliyor. AğŸlar çekilirken de etrafında koşŸarak sevincini belli ediyor" diye konuşŸtu.

DemircioğŸlu, 32 yıldır balıkçılık yaptığŸını, Lady'in "en iyi tayfalarından" biri olduğŸunu belirterek, köpeğŸinin geceleri kaldığŸı tekneyi de koruduğŸunu, yabancı kimseyi yanına yaklaşŸtırmadığŸını kaydetti.

Kaynak: AA