MHP'nin Konya Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarımsal destekleri artıracaklarını belirterek, "Tarım sanayi entegrasyonunun kurulduğu tarım kentleri sistemine geçeceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz" dedi.

Bahçeli, Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, partisinin "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adlı seçim beyannamesinin heyecanla karşılandığını söyledi.

Beş ana projeyle milletin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduklarını ifade eden Bahçeli, yoksullukla yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini ifade etti.

Behçeli, üreten ekonomi programıyla aç ve açıkta kalan vatandaşların sorunlarını gidereceklerini dile getirerek, ekonominin büyüyeceğini, Türk insanın refah ve zenginliğe ulaşacağını vurguladı.

Türkiye'nin, MHP iktidarıyla milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak daha farklı bir noktaya ulaşacağını bildiren Bahçeli, tarım sektörünü; üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturacaklarını dile getirdi.

Sözleşmeli üretim modelini geliştirerek çiftçilerin ürünlerinin gerçek değeri üzerinden pazarlanmasına katkı sağlayacaklarını belirten Bahçeli, "Diğer taraftan sanayici, tüccar ve ihracatçılara sürekli, kaliteli, yüksek standartta, uygun nitelik ve fiyatta hammadde arzını mümkün kılacağız. Mayınlı arazileri, mayından arındırarak tarımsal amaçlı kullanmak üzere yoksul çiftçilerimizin kullanımına tahsis edeceğiz. Tarımsal üreticilerin en kısa zincir ile pazara ulaşımını sağlayacak, üreticilerin daha çok kazanması ve tüketicilerin daha ucuza gıda tüketimini temin edeceğiz" diye konuştu.

- "Tarımsal destekleri artıracağız"

Mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını anlatan Bahçeli, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten de KDV'nin alınmayacağını vadetti.

Bahçeli, buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği ve enerji bitkileri gibi ürünlere özel destekleme programlarıyla fiyat garantisi vereceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tarımsal destekleri artıracağız. Tarım sanayi entegrasyonunun kurulduğu tarım kentleri sistemine geçeceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşürmek için yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Orman köylüsünün mağduriyetini gidermek için, 2B sorununu adil bir şekilde çözmek için hazırlıklıyız. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanlıyız."

Emeklilere mart ve eylül aylarında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira "emekli destek ödeneği" vereceklerini ifade eden Bahçeli, emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceklerini vurguladı.

- "Asgari ücret bin 400 lira olacak"

Bahçeli, asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracaklarını dile getirerek, büyükşehirlerde ise her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceklerini bildirdi.

Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüdüklerini anlatan Bahçeli, vaatlerini şöyle sıraladı:

"Asgari ücretten vergi almayacağız, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde 'Tasavvuf İlimleri Bölümü' kuracağız. Köy ve mahalle muhtar maaşları en az asgari ücret kadar yükselecek. Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni iş yeri açtıysan meraklanma beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız. Şoför esnafımızı aklımızdan çıkarmadık, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Yoksul kardeşim, bugüne kadar kim, hangi ad altında yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz."

(Bitti)

Kaynak: AA