Gökyüzüne 6 Bin Uçurtma Uçurdular

Erzurum Büyükşehir Belediye tarafından düzenlenen şenlikte gökyüzüne 6 bin uçurtma uçuruldu. Katılımcıların aynı anda uçurtma almaya çalışması izdihama neden oldu.

Gökyüzüne 6 Bin Uçurtma Uçurdular
Abdurrahman Gazi Türbesi mesire alanında, "Uçurtmanı Al Şenliğe Gel' sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliğine çok sayıda çocuk ailesiyle katıldı.

Uçurtmalarıyla gelen aileler, rüzgarın da yardımıyla birbirinden renkli uçurtmalarını gökyüzüne uçurdu. Belediye tarafından da katılımcılara 4 bin uçurtma dağıtıldı.

Şenliğe katılanların çocuklarla birlikte uçurtmaya almaya çalışması izdihama neden oldu. Bu sırada arada sıkışan bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Etkinlikte her yaş grubundan insanların yanlarında getirdikleri ve belediyenin dağıttığı yaklaşık 6 bin uçurtmayı uçurması gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

Şenlikte palyaçolar da çocuklar için oyun, yarışma ve çeşitli etkinlikler düzenledi. Çuval ve halat yarışması yapan gençler, birincilik için yarıştı.

En yükseğe çıkan, en güzel ve en ilginç uçurtma dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de bisiklet, spor kıyafeti, kol saati ve kupa verildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şenlikte konuşmada, belediye olarak verilen sözlerin hepsini tuttuklarını tutmaya da devam edeceklerini söyledi. Belediye çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık verdiklerini ifade eden Sekmen, kentte çocukların eğlenebilecekleri alanların artırılacağını bildirdi.

Kaynak: AA