TISİAD Heyeti Şırnak'ta

Türkiye-Irak Sanayici ve İş Adamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Şırnak'ı ziyaret etti.

TISİAD Heyeti Şırnak'ta
Cizre ilçesinde Kaymakam Ahmet Adanur, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kunur ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı'yı ziyaret eden heyet, daha sonra Şırnak'a gelerek, Vali Ali İhsan Su ile bir süre görüştü.

Ardından Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden heyet adına konuşan TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, 2012 yılında genel merkezi İçel'de kurulan derneklerinin İstanbul, Mardin, Şırnak, Irak'ın Duhok kenti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temsilcilikler açtıklarını söyledi.

Irak ile ticaretin yoğun olduğu bölgelerdeki temsilcilik açılışlarını sürdüreceklerini ifade eden Kılıç, "Dünyanın sayılı zengin petrol yataklarına sahip ülkelerinden birisi olmasına rağmen savaşlardan dolayı bir türlü huzura eremeyen Irak'ta hem gelişime katkı sunmak, hem de ekonomik anlamda karşılıklı 'kazan kazan' anlayışı ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz" dedi.

Kılıç, Habur Sınır Kapısından yıllık 700 bin taşımacılık seferi yapıldığını dikkati çekerek, Türkiye'nin, Almanya'dan sonra en çok ihracat yaptığı ikinci ülkenin Irak olduğunu dile getirdi.

Al Bazzaz da, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimin katkı sunulması için kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise, "İçel'den Habur'a kadar hattın kaynaşmasını ve Irak pazarını çok önemsiyoruz. Olumsuzlukları en kısa zamanda def edip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA