Sakarya Süs Bitkileri İstişare Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, süs bitkiciliği ihracatına ilişkin, "Türkiye'nin ihracatını 400 milyon liralardan 1 milyar liralara kadar çıkarma yolunda ciddi atılım yapacağız. Bununla alakalı bütün fizibilite çalışmaları yapıldı" dedi.

Sakarya Süs Bitkileri İstişare Toplantısı
İslam, Arifiye ilçesindeki Göl Park'ta düzenlenen "Sakarya Süs Bitkileri İstişare Toplantısı"nda, süs bitkiciliği konusunda kentte ciddi çalışma yapıldığını belirterek, "Bunu sadece Sakarya eksenli değil, bütün hinterlandını Sakarya'nın içine alan bir endüstriye dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun için büyükşehir belediyesi, ihracatçılar ve üreticilerimizin birtakım çalışmaları var. Bu konuda nalımız, mıhımız, atımız var. Bütün bunları bir araya getirmemiz lazım" diye konuştu.

İslam, bundan sonraki süreçte konuya gereken önemi vereceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şimdiden bunun sözünü veriyorum. Arkadaşlarımızla onların ana hatlarıyla bildiğim plan ve projelerini nasıl hayata geçirebileceğimiz konusunda çok daha detaylı ve değerli projeler yapacağız. Bu projeleri hayata geçirebilmek için birlikte çalışmamız, kooperatifleşmemiz, güçlerimizi birleştirmemiz, başka şehirlerde bu işi yapan firmalarla bir araya gelmemiz lazım. İnşallah işin lokomotifi Sakarya'mız olacak ve Sakarya'mızın öncülüğünde bu konuyu Türkiye çapında derleyip toparlayacağız. Türkiye'nin ihracatını 400 milyon liralardan 1 milyar liralara kadar çıkarma yolunda ciddi atılım yapacağız. Bununla alakalı bütün fizibilite çalışmaları yapıldı. Bizden ihracatçı ve üreticilerimizin birtakım talepleri var. İnşallah önümüzdeki süreçte bu talepleri yerine getireceğiz ve hem ihracatın hem de üretimin önünü açarak, şehrimize başka cephe ve gidiş yolu daha açmış olacağız."

Kentte önemli bir insan serveti bulunduğunu, bunu kullanmak istediklerini vurgulayan Bakan İslam, "Eğer ülkemizde istikrar, ekonomik büyüme, sosyal kalkınma ve demokrasiyi güçlendirmeyi sürdürebilir, siyasi atılımlarımızı başladığımız şekilde aynı süratle tamamlayabilirsek, Türkiye'nin önünde hiç kimse duramayacak. AK Parti mensupları olarak sizlere bu sözü veriyoruz. Hem Türkiye'nin önünde kimsenin duramaması için elimizden geleni yapacağımıza hem de Sakarya'mızı Türkiye'nin yıldızları arasında tutacağımıza, ilk 5 arasına sokacağımıza dair inşallah size söz veriyoruz. Bunun için önümüzdeki süreçte hepinizin desteğini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA