Miraç Kandili

Vali Günay Özdemir, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özdemir, mesajında, üç aylar içerisinde idrak edilecek mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Miraç Kandilinin dini duyguların en yüksek seviyeye ulaştığı, yüce Allah'ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği mübarek bir gece olduğuna dikkati çeken Özdemir, mesajında şunları kaydetti:

"Miraç, peygamber efendimizin en büyük mucizelerindendir. Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye sınırsız yükseliş, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (sav) şahsında, insanlığın önüne açılmış sınırsız bir ilahi ufuktur. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, sevgili peygamberimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece vesilesiyle insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız. Yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeşermesine gayret göstermeliyiz.''

Kaynak: AA