Türkiye Arnavutluk Ortak İş Forumu

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Türk yatırımcılara Arnavutluk'a yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanlığı olarak Türk yatırımcılara gereken tüm kolaylıkları sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "Türkiye Arnavutluk Ortak İş Forumu"na katılan Nişani, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasında tarihe dayanan bir dostluğun ve ortak stratejik hedeflerin bulunduğunu söyledi.

Nişani, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen yıl arttığına işaret ederek, Türk yatırımcıların uzun yıllardır Arnavutluk'ta varlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bugün Namazgah Camisi'nin temelinin atıldığını anımsatan Nişani, bu caminin inşası için Türkiye'den yardımın gelmesinin aslında bir tesadüf olmadığını, Türkiye'nin Arnavutluk'a verdiği desteğin uzun yıllardır sürdüğünü vurguladı. Nişani, Arnavutluk'un komünizm döneminde tüm diğer ülkelerle olduğu gibi Türkiye ile de irtibatı kalmadığını belirterek, "Komünizmden sonra Arnavutluk'a ilk yardım Türkiye'den geldi, bundan dolayı Türkiye'ye minnettarız" dedi.

Türkiye'nin turizm alanında yakaladığı başarıları tüm dünyanın hayretle takip ettiğini dile getiren Nişani, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerinin Arnavutluk'a da aktarılmasını istedi.

Nişani, iki ülke arasından ticaret hacminin son altı yılda sürekli artığına işaret ederek, ancak hala yapılacak çok iş olduğunu kaydetti.

Türk yatırımcılara Arnavutluk'a yatırım yapmaları çağrısında bulunan Nişani, "Cumhurbaşkanlığı olarak Türk yatırımcılara gereken tüm kolaylıkları sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Kaynak: AA