Süleyman Şenol Hemşehrileri İle Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Süleyman Şenol, Konya’nın Beyşehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Süleyman Şenol Hemşehrileri İle Buluştu
Beyşehir Sanayi Sitesinde, Pazar yerlerinde, Karaali, Üzümlü, Üstünler ve Huğlu Mahallerinde hemşehrileriyle buluşan Süleyman Şenol’a, MHP Konya Milletvekili Adayları Sait Gönen ve Şükrü Portakal ile parti yöneticileri, Beyşehir ve Derebucak MHP İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri ile kadın kolları eşlik etti.

Karaali Mahallesinde asker uğurlaması etkinliğine katılan Süleyman Şenol ve beraberindekiler burada, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında, Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen tüm yerleşim birimlerinin önceki statülerine tekrar kavuşturulacağını, Büyükşehir Yasası’nın uygulamadan kaldırılacağını ifade ettiler. Daha sonra Beyşehir’de Sanayi Sitesi esnafını işyerlerinde ziyaret eden Süleyman Şenol, Sait Gönen ve Şükrü Portakal ile partililer, esnafın sorunlarını dinleyerek, MHP’nin iktidar olması halinde esnafı borç batağından kurtaracak vaatleri olduğunu, yeni işyeri açanlara teşvikler sunulacağını söyleyerek, Beyşehir sanayisini kalkındıracak hamlelerin acilen gerçekleştirileceğini dile getirdiler.

Peynir Pazarı ve Sebze Pazarı esnafını da ziyaret eden Süleyman Şenol yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda sıkça konuşulan bir konu var. Tarladan 1 liraya alınan bir ürünün pazardaki tezgâhta 5 liraya satılmasının tüketiciyi sıkıntıya soktuğu söyleniyor. Sıkıntıya giren sadece tüketici değil. Tüketici ile yüz yüze olan pazarcı kardeşlerim de sıkıntıya giriyor. Aracıların yüksek kâr oranlarını fiyatlara yansıtmaları ürünlerin Pazar fiyatlarını artırıyor. Bu da, AKP hükümetinin Hâl Yasası’ndan kaynaklanıyor. Ayrıca, vatandaşın alım gücünün düşük olması bir başka etken. İnsanlar neredeyse gramla alışveriş ediyorlar. MHP iktidarında, pazarcı esnafının yaşadığı bu sıkıntıların sona ereceği müjdesini veriyorum. Asgari ücretin 1400 TL’ ye çıkarılması, emekli maaşlarında yapılacak artış ve yılda iki kez ikramiye verilmesi, alım gücünü artıracak ve bu durum mutlaka esnafımıza olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

Üzümlü ve Üstünler Mahallelerinin ardından Huğlu’da kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılanan MHP adayları seçim vaatlerini anlattı. Huğlu Silah Sanayi’nin sorunlarına değinen Süleyman Şenol, “Beyşehir’in evladı, Beyşehir’in çocuğu olarak huzurunuzdayım. Sizi ve sorunlarınızı bilen ve anlayabilen bir kişi olarak Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğim konusunda söz veriyorum. Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sıkıntılarınızı biliyorum. MHP Seçim Beyannamesi’nde de çok açık bir şekilde ifade edildiği gibi Büyükşehir Yasası’nı kaldırarak Huğlu’yu yeniden Belde kimliğine dönüştüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA