''Kafa Bu Kadar Basıyor''

Erdoğan, devletin anonim bir şirket gibi yönetilmesi gerektiğini söylediğini ancak Türkiye’deki siyasilerin buna karşılık, “Anonim şirketin ordusu mu” olur sorusunu sorduklarına işaret ederek, “İşte kafa bu kadar basıyor, daha ileri basmıyor” dedi.

''Kafa Bu Kadar Basıyor''
''Kafa Bu Kadar Basıyor''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’taki resmi temasları çerçevesinde Arnavutluk-Türkiye İş Forumu’nda konuştu.

Konuşmasında Türkiye ve Arnavutluk halkının yüzlerce yıllık geçmişe sahip iki toplum olduğu belirten Erdoğan, ilişkilerin bundan sonraki safhalarının da bu tarihten alınan güçle tesis edileceğine inandığını dile getirdi. Erdoğan, konuşmasının devamında Türkiye’de 12 yıl içerisinde elde edilen başarılardan bahsetti.

Türkiye’de yapılan yatırımların devlet ve özel sektör arasında oluşturulan uyumlu çalışmayla, güven ve istikrar ikliminde geliştirdiklerini aktaran Erdoğan, “Eğer bir ülkede güven yoksa o ülkede istikrar olmaz. Önce güven ardından istikrar. İki sır veya iki sihirli kelimedir, kavramdır bunlar. Ekonomide bunların yeri çok çok önemli” dedi.

“BİZDEKİ SİYASİLERİN KAFA DAHA İLERİ BASMIYOR”

Yatırımlar konusunda siyasilere de büyük görev düştüğünü ancak zaman zaman bürokratik oligarşiyle karşı karşıya kalındığını söyleyen Erdoğan, bürokratların çözüm üretememeye değil, çözüm üretmeye çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan, bu nedenle devletin bir anonim şirket gibi yönetilmesi gerektiğini söylediğini dile getirerek, “Bizdeki siyasiler bile hemen, ‘Anonim şirket gibi yönetecekmiş, anonim şirketin ordusu olur mu’ diyorlar. İşte kafa bu kadar basıyor. Daha ileri basmıyor. Anonim şirket mantığında ne vardır? Rahat karar alma vardır, seri üretim vardır, süratli eritim vardır. Eğer siz pratik karar alamıyorsanız bir yere varamazsınız. Bunun adı anonim olur, limited olur veya adi ortaklık olur. Mesele çözüm üretebilen bir yapıyı, süratli netice alabilen bir yapıyı üretebilmektir. Bunu başarmak lazım” dedi.

Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşılabileceğine samimiyetle inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ve Arnavut hükümetlerinin desteği ve teşvikiyle işadamlarımızın burada daha çok ve daha büyük yatırımlar yapacağından kuşku duymuyorum. İşadamlarımızın önündeki engellerin kaldırılması ve yatırımların hızlı devam etmesi konusunda hiç şüpheniz olmasın. Cumhurbaşkanları olarak biz de her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.


Kaynak: İHA