GAP Eylem Planı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Şırnak’ta, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin’de açıklanan 2014-2018 GAP Eylem Planı tanıtımı toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Karahocagil, GAP’ın dünyadaki önemli bölgesel kalkınma projelerinin en iyileri arasında yer aldığını ifade etti.
Proje hakkında bilgi veren Karahoçagil, "Şırnak-Van karayolu ile Ilısu Barajı’nın GAP Eylem Planı kapsamında yapıldığını ve yatırımı devam eden projelerden çok yapılacak olan programlara odaklanmanızı istiyorum. Tamamı öz sermaye ile yapılan bir projedir. GAP Eylem Planı’nı hazırlamaya 2012 yılında başladık. Bu çerçevede hemen hemen herkesin görüşünü aldık. 2014 yılı itibariyle de ciddi bir şekilde uygulamaya başladık. Bu sonuçlarla beraber yeni katkı alanlarını da tespit etmeye çalışıyoruz. Yeni koyduğumuz bazı programlarla da sizlerin katılımını arttırmaya çalışıyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Stratejik Planlama İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Genel Koordinatörü Aslıhan Güven, 2014-2018 GAP Eylem Planı tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.
Sunumun ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
