Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) tarafından yürütülen "Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında özellikle kırsal kesimdeki çocuklara yönelik "Nasreddin İnadın Sonu" adlı oyun sahnelenecek.

EDT'nin Erzurum Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Özer Tunca'nın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Nasreddin İnadın Sonu" adlı çocuk oyunu 17 ilçede çocuklarla buluşturulacak.

Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan çocukların tiyatroyla buluşması için yapılan proje kapsamında EDT, ilçelerdeki salonlarda 20 Mayıs'tan itibaren sahne alarak, tiyatro konusunda bilinç oluşturmaya çalışacak.

Oyunda, Taner Köse, Ömer Menteşe, Samet Talayman, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Fatma Ayçin Güvercin ve Gülsüm Yalçın rol alıyor.

Dekor tasarımını Özlem Karabay'ın, giysi tasarımını Ceren Karahan'ın, ışık tasarımını Duran Güngör'ün, sahne amirliğini Çiğdem Kaplan'ın yaptığı oyun, mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralarından yola çıkılarak yazıldı. Bir kumpanya konseptinde sahnelenen oyunda, var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğu, müzik eşliğindeki keyifli bir hikayeyle anlatılıyor.

Bu arada, farklı illere turneye çıkan EDT ekibi, İstanbul, Antalya, Trabzon, Giresun, Tunceli, Gümüşhane, Erzincan ve Artvin illerinde "Nasreddin İnadın Sonu", "Çıkmaz Sokak Çocukları" ve "80 Günde Devri Alem" adlı tiyatro oyunlarını sahneleyecek.

Kaynak: AA