Engelliler Haftası

Sivas'ta, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Engelliler Haftası
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Valilik desteğiyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinden başlayan farkındalık yürüyüşü, Fidan Yazıcıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sona erdi. Yürüyüşe, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, öğretmenler ve engelli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde devam eden programda Sivas Valisi Alim Barut, engelli öğrencilerin ve bakım evinde kalan engellilerin resim ve el sanatları sergisini açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Kara, dünyada yaklaşık 500 milyon, birçok ülkede de on kişiden birinin fiziksel, zihinsel ve ruhsal engelli olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de 8 milyon 500 bin engelli olduğunu dile getiren Kara, Sivas'ta 5 bin 321 engelli için evde bakım ücreti ödendiğini her engelli bakıcısına bir asgari ücret verildiğini kaydetti. Kara, 643 engelliye özel bakım merkezlerinde hizmet sunulduğunu söyledi.

Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçgil ise engellilerin bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Program, öğrencilerin sazlar eşliğinde türküler seslendirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA