Büro Memur-Sen'den SGK Önünde Eylem

Büro Memur-Sen, Sosyal Güvenlik Haftası’nda Sosyal Güvenlik Kurumu önünde eylem düzenledi.

Büro Memur-Sen'den SGK Önünde Eylem
Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, 11-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’nı eylem yaparak kutladı. Büro Memur-Sen, SGK Başkanlığı önünde kurum personelinin verilmeyen mali ve özlük haklarını protesto etti.

Grup adına bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel başkan Yardımcısı Nihat Tunç, Sosyal Güvenlik Kurumu haftasında memurların ellerinden alının mali ve özlük hakları nedeniyle kutlayamadıklarını belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 77 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini söyledi.

Tunç, “Unutulmamalıdır ki, hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanının memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumundaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiğini kırmıştır” ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan çalıştığını söyleyen Tunç, personelin yaptığı mesaiye karşılık aldığı ücret koca bir sıfır olduğunu kaydetti.

Tunç şunları kaydetti:

“Kurumdaki kardeşlerimizin hakkı olana fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranlarının yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Kurum personelinin uzmanlaştırılmasını, taşrada taşra uzman kadrosunun açılmasını istiyoruz. Kurumda boş bulunan kadrolara, görevde yükselme sınavında başarılı olan personelin atanmasının ve liyakata uygun olmayan usulsüz atamaların önüne geçilmesini istiyoruz.”

Büro Memur-Sen üyeleri ellerinde ‘kamu gasbına son’, ‘Ek ödeme hakkımız’, ‘Ücret yoksa, fazla çalışma yok’, ‘Ücret adaletsizliğine son’ yazılı dövizler, Türk bayrakları ve Büro Memur-Sen flamaları taşıdı. Ayrıca Büro Memur-Sen üyeleri ‘Ekmeğe uzanan eller kırılsın’, ‘Ücret yoksa, mesai de yok’, ‘İkramiye hakkımız, söke söke alırız’ şeklinde slogan attılar.
Kaynak: İHA