Vakıflar Haftası

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanıp güçlendirilmesi amacıyla kurulan vakıfların tarihinin çok eskilere dayandığını belirtti.

Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yaygınlaşan vakıfların, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasından sonra da etkisini aynı şekilde koruduğunu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurulmasıyla yasal dayanağa kavuştuğunu anlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Vakıflarımız, tarihimiz boyunca ordumuzun donatılmasına yardım etmiş, gelecek nesillerin yetişmesi için burs imkanı sağlamış ve eğitici faaliyetlerde bulunmuştur. Tedavisini yaptıramayan hastaların tedavisini yaptırmış, içme suyu temini için kuyular kazıp su hatları döşemiş, cami, mescit, köprü, yol ve üniversite gibi tesisler inşa etmiş ve bakımlarını yapmıştır. Yüzyıllardır ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını korumalarının yanında, sosyal dengenin korunması amacıyla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmayı da ihmal etmeyen vakıflarımız güzide hayır kurumlarımızdır."

Yavuz, 'sağ elinin verdiğini sol elin görmesin' hadis-i şerifinin en güzel uygulayıcısı olan vakıfların, yardım ettiği ihtiyaç sahiplerinin isimlerini gizli tutarak, kimseyi mahcup etmemek konusunda da oldukça hassas davrandığına dikkati çekti.

Vali Yavuz, vakıf bilincinin geliştirilip yaygınlaştırılmasında önemli katkıları olan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile tarihe ve geleneklere bağlı, fazilet ve hayırseverlik timsali yüce milletin Vakıflar Haftası'nı kutlayarak, vakıf geleneğinin ilelebet sürmesini temenni etti.

Kaynak: AA