Sami Hoştan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayatını kaybeden Susurluk ve Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye emekli General Veli Küçük ve Sevgi Erenerol gibi isimler katılırken, Sedat Peker, Sedat Şahin ve Ayhan Çarkın ise çelenk gönderdi.

Sami Hoştan Son Yolculuğuna Uğurlandı
Susurluk ve Ergenekon davası sanıklarından işadamı Sami Hoştan için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Ergenekon davası sanıklarından emekli General Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doç. Dr. Emin Gürses gibi isimler katıldı.

Yoğun ilginin olduğu cenaze törenine Sedat Peker, Sedat Şahin, İbrahim Tatlıses ve Ayhan Çarkın ise çelenk gönderdi. Cenazede Sami Hoştan’ın annesi Makbule Hoştan ve eşi Nuriye Hoştan taziyeleri kabul etti.

Cenazede konuşan emekli General Veli Küçük, “Üzgünüz. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizi kaybettik. Söylenecek bir şey yok. 35-40 senedir tanıdığım bir arkadaşımdı. Aile dostumuzdu. Biz cezaevinde de beraberdik. Aynı koğuşta kalıyorduk. Sık sık hastanede yanına gidiyordum, ailesiyle ilgileniyordum. Amcaları sayılırım çocuklarının. Sürekli görüşüyordum. Aynı koğuşta kaldığımızda da rahatsızlığı vardı. Pek tedavi de olamadı cezaevinde. Şartlar müsait değildi. Allah rahmet eylesin” dedi.

Ergenekon davası sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses ise, Sami Hoştan ile hapishanede birlikte kaldıklarını hatırlatarak, “Hapiste zaten hastalığı nüksetmişti. Göndermediler hastaneye. İlerledikten sonra tahliye oldu. Sonra çoğu zamanını da hastanede geçirdi. Geç kalınmıştı maalesef Muzaffer Tekin’de olduğu gibi. Muzaffer Tekin de hastalanınca çıkarmadılar, sonra oradaki profesör arkadaş ‘geç kaldınız’ dedi.

Sami abiyi çok severdik. Hapiste bize yardımcı oldu. Büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin. En son hastanede görüşmüştük” ifadelerini kullandı.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ise, “İyi bir insandı. Vatanına ve milletine aşık bir insandı, Allah toprağını bol etsin” şeklinde konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Hoştan’ın cenazesi, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.
Kaynak: İHA