Ürdün Kralı Abdullah, Arnavutluk'ta

ǜrdün Kralı Abdullah, Arnavutluk'un başŸkenti Tiran'daki temasları kapsamında, CumhurbaşŸkanı Buyar NişŸani ile bir araya geldi.

Arnavutluk'u ilk kez ziyaret eden ǜrdün Kralı Abdullah, NişŸani tarafından cumhurbaşŸkanlığŸı önünde resmi törenle karşŸılandı.

BaşŸ başŸa ve heyetler arası görüşŸmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşŸan Abdullah, ilk kez ziyaret ettiğŸi Arnavutluk'taki sıcak karşŸılamadan duyduğŸu memnuniyeti dile getirdi.

Nüfusunun çoğŸunluğŸunu Müslümanların oluşŸturduğŸu Arnavutluk'un, teröre karşŸı sergilediğŸi mücadeleyi desteklediklerini ifade eden Abdullah, iki ülkenin terörle mücadele konusunda işŸbirliğŸini arttırması gerektiğŸini vurguladı.

Abdullah, terörle ortaklaşŸa mücadele edilmesi halinde, daha barışŸçıl ve daha güzel bir geleceğŸin mümkün olabileceğŸini kaydetti.

Arnavutluk CumhurbaşŸkanı NişŸani de OrtadoğŸu'da barışŸın sağŸlanması için BM'de aktif bir rol üstlenen ǜrdün'ü, bu tutumundan dolayı tebrik ettiğŸini belirterek, terörle ortaklaşŸa mücadele konusunda iki ülke arasındaki işŸbirliğŸinin arttırılması hususunda mutabık kaldıklarını söyledi.

NişŸani ayrıca, ǜrdün'ün Kosova'yı tanımasından duyduğŸu memnuniyeti de dile getirdi.

ǜrdün Kralı Abdullah'ın, Tiran'daki temaslarını tamamladıktan sonra ülkeden ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA