KMÜ'de '2015 Ermeni İddiaları'Paneli

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Türk Eğitim Öğrenci Topluluğunca "2015 Ermeni iddiaları" konulu panel düzenlendi.

KMÜ'de '2015 Ermeni İddiaları'Paneli
Karabük Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Asker, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, "yüzyılın yalanı" olarak bilinen Ermeni iftiralarının yalnızca Türkiye'yi kapsamadığını, bütün Türk dünyasına karşı yöneltilmiş bir ihanet projesi olduğunu söyledi.

Türklerin tarih boyunca böyle bir soykırım yapmadığını belirten Asker, "Gün geçtikçe ve arşivler açıklandıkça bu yalanın Türklüğe karşı yapılmış olduğunu görüyoruz. Güney Azerbaycan'da Türk yurtlarında çok sayıda soykırım ve katliamlar yapılmıştır. Hal böyleyken, 40 asırlık tarihi olan bir milleti soykırım yapmakla suçlamak bizlere karşı planlanmış bu sürecin en ağır söylemi olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli de Ermenilerin söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmaya başladığını dile getirdi.

Memmedli, şunları kaydetti:

"Biz anlatılan yalanların farkında olmalıyız ve her ortamda bunları dile getirmeliyiz. Sadece devlet adamlarından bir şeyler beklemek yerine bizler de birey olarak bu yalanların farkında olalım ve söylenenlerin asılsız iddialardan oluştuğunu unutmayalım, unutturmayalım."

Kaynak: AA