Bağcılar'da Gaspçılara Yönelik Operasyon

Bağcılar'da, 3 gasp ve 2 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 7 Mayıs'ta Fatih Mahallesi'nde şüphelendiği otomobili durdurmak istedi. Polislerin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan araç, kovalamaca sonucu Demirkapı Mahallesi'nde ele geçirildi.

Sürücü R.S. (34) ve ön koltuktaki Suriye uyruklu C.M (23) gözaltına alınırken, arka koltukta oturan 2 kişi araçtan inip kaçmaya başladı. Polis ekipleri, bu kişilerden B.B'yi (28) yakaladı, diğer şüpheli ise ara sokaklara girerek izini kaybettirdi.

Otomobilde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca, buna ait mermiler, 2'si metal ve 3'ü plastik olmak üzere 5 kelepçe, 2 sustalı bıçak, 4 cep telefonu, birer adet el telsizi ve üzerinde polis amblemi olan çelik yelek bulundu.

Gözaltına alınan 3 kişi ile kaçan şüphelinin, 13 Mart'ta Bağcılar Merkez Mahallesi'nde A.I adlı vatandaştan 3 bin lira, 2 Mayıs'ta Çınar Mahallesi'nde A.K'dan 300 lira, 7 Mayıs'ta Kemalpaşa Mahallesi'nde aynı evde kalan A.H, (32), A.H. (22), S.H. (34), A.H. (26), T.H. (23) ve E.H (21) adlı Irak uyruklulardan 6 bin lira değerindeki dövizin gasbedilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, kendilerini polis olarak tanıtıp, mağdurların paralarını gasbettikleri belirlendi. .

Ayrıca gözaltına alınanlardan B.B'nin, Bağcılar'da 2009 ve 2013'te iki ayrı otomobilden hırsızlık olayının şüphelisi olduğu, parmak izi çalışması sonucu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen R.S, B.B. ve Suriye uyruklu C.M. tutuklandı.

Otomobilden inerek kaçan ve kimliği açıklanmayan şüpheli ise aranıyor.

Kaynak: AA