Alışveriş İçin Hamamönü'ne
Altındağlı kadınların satış yaptığı Hamamönü El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı, Anneler Günü’nde yeni alışveriş dönemi için kapılarını açtı.

EN LEZZETLİ PAZAR: GIDA PAZARI
Özellikle yöresel yemeklerin tercih edildiği Gıda Pazarı’nda ise, Malatya kömbesinden irmik helvasına, nohutlu pilavdan ev yapımı yoğurda kadar birbirinden güzel lezzetlere rastlamak mümkün. Türk mutfağına özgü yöresel yemeklerin yer aldığı Gıda Pazarı, Hamamönü’ne gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Altındağlı kadınlar, bu pazarda satış yapabilmek için Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinde 4 ay süren bir eğitim alıyor. Malzemeleri saklama metotları, pişirme teknikleri, artan ürünlerin değerlendirilmesi, hijyen, satış ve pazarlama, sofra tanzimi ve sunumu konularında bilgi sahibi olan Altındağlı kadınlar, öğrendiklerini bu pazara taşıyor. Kendilerine Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri açarak meslek ve hobi öğrenmelerini sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür eden kadınlar, “Bu pazarlar sayesinde hayatımız değişti. Bize bu imkanları sunan Başkanımıza minnettarız” dedi.
Altındağlı kadınlar herkesi El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı’ndan alışveriş yapmaya davet etti.
