Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçıların olası tank saldırısının, büyük tehlike oluşturabileceğini belirterek, "Düşman bir saldırı yapacaksa en büyük tehlike, tankların aktif harekatı ile gerçekleştirilecek bir saldırı olur. Bu yüzden tanksavar silahlara önem veriyoruz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Açıklaması
Poroşenko, Savunma Bakanı Stepan Poltorak ve Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov ile Çernigovska'da gerçekleştirilen askeri eğitim tatbikatını izledi.

Ordunun envanterindeki silah ve güdümlü füzeleri inceleyen Poroşenko, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Poroşenko, ayrılıkçıların olası tank saldırısının büyük tehlike yaratabileceğini ancak Ukrayna'nın da düşman saldırısına karşılık verebilecek silahlara sahip olduğunu ifade ederek, "Elimizdeki bilgilere göre, eğer düşman bir saldırı yapacaksa en büyük tehlike, tankların aktif harekatı ile gerçekleştirilecek bir saldırı olur. Bu yüzden tanksavar silahlara önem veriyoruz" dedi.

Ukrayna'nın, silah ihraç eden ülkeler arasında ilk beşe girmesi gerektiğini kaydeden Poroşenko, ithal ettikleri silahların yerini alacak yeni silahlar üretmek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA