Polonya Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Polonya Milli Günü Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Polonya Milli Günü Ankara'da Kutlandı
Polonya Büyükelçiliğinde verilen resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczysław Cieniuch ve bir çok ülkenin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Bakan Bilgin, Polonya'nın ulusal günününde davetlilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçen yıl Türkiye ile Polonya'nın diplomatik ilişkilerinin başlangıcının 600. yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Bilgin, "Türkiye Polonya ilişkileri genel olarak barış içinde ve karşılıklı olarak siyasal, ticari, kültürel ve sosyal zemine dayalı olarak devam ediyor. Tüm alanlardaki iyi ilişkilerin, karşılıklı çabalarla daha ileri götürüleceğine inancım tamdır" dedi.

Polonya'nın, NATO ve AB içinde Türkiye'ye verdiği desteğe değinen Bilgin, "Tüm ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik ilişkilerimizi de önümüzdeki dönemlerde çok daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Büyükelçi Cieniuch ise 3 Mayıs tahinin Polonya Anayasa'nın kabul edilişinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, 1791'de imzalanan bu anayasanın Avrupa'nın ilk, dünyanın ise en eski ikinci anayasası olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Polonya'nın bir çok konuda Türkiye ile geniş bir ortaklık alanını paylaştığını belirten Cieniuch, "Polonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler 15. yüzyıla dayanıyor. Polonya, AB, NATO ve diğer uluslararası organizasyonların üyesi olmasının yanı sıra Batı dünyasında da önemli bir rol oynuyor" dedi.

Kaynak: AA