Kadir Topbaş Minibüs Kullandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisini gezdi. Topbaş, “İstanbul’da su sıkıntısı yokken yapalım ki bize ‘su sıkıntısı var o yüzden bunları yapıyorlar’ demesinler” dedi.

“ARITMA TESİSLERİ AÇILDIĞI ZAMAN VATANDAŞLAR SAHİLDE GÜVENLE DENİZE GİREBİLECEK”
Arıtma tesisinin yapımı tamamlandığı zaman sahillerin daha sağlıklı olacağını ifade eden Topbaş, “Yaptığımız bu tesisler devreye girdiği zaman buradaki sahillerde artık güvenle sağlık içerisinde gerçek anlamda mavi bayraklı sahiller ortaya çıkacak. Bu sahillerde kimse denize girmekten endişe etmeyecek. Vatandaşlarımıza bu güzelliği yaşatıyoruz. Burada yapılan çalışmada Selimpaşa’nın tünelleri denizden 8 metre derinde bulunuyor. Tepelik alanlarda daha yüksek mesafede 22 kilometrelik tüneller yardımıyla kolektörler yapıldı. Bu tüneller sayesinde denize su gitmesin diye çalışma yaptık. Bütün bu yapıdaki yerlerin suları alınacak, oradan da arıtmaya gelerek buradan işlevden geçtikten sonra çok daha farklı alanda bölgenin gelişmesine hizmet verecek” diye konuştu.
“İSTANBUL’U ONLAR KİRLETTİ BİZ TEMİZLİYORUZ”
"İstanbul daha önce çok kirliydi nasip oldu biz temizledik" diyen Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çevre ve deniz kirliliği olmak üzere çöplerde birinci olmuşuz. Ama yapılan bu bütün ihmalleri de nasip oldu biz temizliyoruz. Bunları biz düzenliyoruz, çöpler artık İstanbul’da enerjiye dönüştü. Çöpleri geri dönüşecek hale getirdik. İstanbul’da artık 15 bin ton çöpe rağmen artık çevre kirliliği yok. Köylere kadar her yerden çöp topluyoruz. Köylere kadar artık sıcak asfalt götürdük ve mahalle olarak artık oralar Büyükşehir’e bağlandı. Biyolojik arıtmalarla da köylerimizde artık sağlıklı bir yaşam haline geliyor” şeklinde konuştu.
“BARAJLAR DOLUYKEN YAPALIM Kİ ‘SU SIKINTISI VAR ONDAN YAPIYORLAR’ DEMESİNLER”
Konuşmasına devam eden Topbaş, “Arıtma çalışmalarını biz şimdi yapalım ki bir paket olarak belirli ölçeklerde yapalım ki bir model buraya gelsin, hem üniversitelerimiz eğitim yapsınlar teknik adamlar yetiştirsinler, yarın gerektiği zamanda gerekirse bir başka vilayet içinde bu bilinir olsun. Bizler yöneticiler olarak bir bedel ödemek zorunda kalmayalım. Biz bu çalışmaları barajlar doluyken yapalım ki başkaları laf atmasın. ‘Vay su bitiyor o yüzden yapıyorlar’ demesinler çünkü maalesef korku üzerine her zaman siyaset yapıyorlar. Her zaman dua ettiler ki İstanbul susuz kalsın ve millet kıvransın böylelikle iktidara biz gelelim dediler. İstanbulluların sıkıntı çekmesini kendi menfaatlerine yeğlediler. Ama çok şükür Rabbim bize rahmetini verdi bugün barajlarımız dolu su sıkıntımız yok. Barajlar doluyken biz bunu yapalım ki bize bu şekilde laf etmesinler” ifadelerini kullandı.
MİNİBÜS KULLANDI
Konuşmaların ardından çalışma butonunu eline alan Topbaş, Selim Paşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin temsili temel atma törenini yerine getirdi. Kadir Topbaş’ın basın mensupları için ayrılan minibüsün direksiyonuna geçmesi de renkli görüntüler oluşturdu.
