FATSO Başkanı Karataş Açıklaması

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) genişlemesinin önünde büyük bir engel olan su kuyularının yıl sonuna kadar taşınacağı ve çalışmaların hız kazanacağını bildirdi.

FATSO Başkanı Karataş Açıklaması
Karataş, Fatsa OSB'nin genişlemesiyle 3 bin olan çalışan işçi sayısının, 9 bine çıkacağını söyledi.

OSKİ yetkilileriyle yerinde inceleme yaptıklarını ve su kuyularının yıl sonuna kadar taşınacağını ifaden eden Karataş, "Fatsa OSB'sinin büyümesine engel teşkil eden su kuyuları vardı. Bu su kuyularının genişleme sahası içerisinden kaldırılması gerekiyordu. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bölge milletvekilimiz İhsan Şener ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın bu su kuyularının taşınmasına ilişkin önemli destekler verdiler ve su kuyularının taşınma kararı alındı" dedi.

Karataş, su kuyularının taşınması esnasında doğacak maliyetin bir kısmını OSB yönetimi olarak kendilerinin karşılayacağını belirterek, "Diğer kısmını da OSKİ üstlenecek. Birkaç gün önce OSKİ Genel Müdürü ve Daire Başkanımızla yerinde inceleme yaptık. Nasip olursa yıl sonuna kadar su kuyuları taşınacak ve OSB'nin önündeki engel aşılmış olacak. Bundan sonra önümüzdeki bürokratik süreci takip ederek OSB'nin büyümesini sağlayacağız" dedi.

Karataş, şunları kaydetti:

"Bizler Fatsa'nın büyümesini ve gelişmesini istiyorsak bunu sanayi ile başaracağız. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içinde OSB'nin büyümesini sağlayarak Fatsa halkına kazandırmış olacağız. Bizler göreve geldiğimizde, OSB'nin istihdam hedefini 3 bin olarak belirlemiştik. Allah nasip ederde OSB'yi büyütürsek hedefimiz 9 bin kişinin istihdam edilmesi olacak. Bu hedefi yakalayabilirsek Fatsa her anlamda daha çok söz sahibi olacak. Ekonomik anlamda da, daha fazla ön plana çıkacağız. Sadece Ordu'ya değil Karadeniz'e yön veren bir ilçe olacağız. Ben bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bölge Milletvekilimiz İhsan Şener ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'a Fatsa halkı adına teşekkür ederim."

Kaynak: AA