Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri

BirleşŸmişŸ Milletler (BM) Suriye ǖzel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşŸmeleri kapsamında PYD EşŸ BaşŸkanı Salih Müslim ile bir araya geldiğŸi bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye görüşŸmelerinin 6'ncı gününde BM Suriye ǖzel Temsilcisi de Mistura, çeşŸitli kesimlerle yaptığŸı görüşŸmelere devam ederek, bu kapsamda PYD EşŸ BaşŸkanı Müslim ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

De Mistura'nın ayrıca Suriye'deki özel televizyon kanalı Orient TV kanalı sahibi işŸ adamı Gassan Abbud ve beraberindeki heyetle görüşŸtüğŸü kaydedildi.

GörüşŸme sırasında de Mistura, toplantıların Suriye içinden ve dışŸından gelen tüm kesimleri dinleme fırsatı oluşŸturulması amacıyla yapıldığŸını belirtti.

Geçen hafta görüşŸmelere başŸlayan de Mistura, Suriye görüşŸmelerine rejim dışŸında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşŸık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğŸini ve bunlar arasında Suriye'ye komşŸu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyeleri, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurban yakınları, siviller, diaspora temsilcileri ve dini liderler olduğŸunu ifade etmişŸti.

Elçiler ve uzmanlar seviyesinde taraflarca ayrı ayrı yapılan Suriye görüşŸmelerinin 4-6 hafta sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA