Ahilik Haftası Etkinlikleri
Zonguldak’ta Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında esnaf odası başkanları ve yılın Ahisi seçilen inşaat işçisi Şadiye Bıyıklı Zonguldak Valisi Ali Kaban’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yılın Ahisi seçilen Şadiye Bıyıklı’ya tebriklerini bildiren Vali Ali Kaban, “Çalışmak hepimiz için bir zaruret. Çalışmadan dünya çekilmez ve sıkıcı bir hal alıyor. Bunu da tabi ahilik kavramıyla da bağlantılandıracak olursak, ahilik Anadolu topraklarında dönemin o zamandan bu zaman gelmiş olan özellikle Haçlı Seferleri Dönemi’nde, Tapınak Şovalyeleri’ni etkilemiş bir durum. Onlar da bunu batıya götürmüşler. Bizim Anadolu’da karşılaştığımız Ahilik adındaki müessesenin içerisinde oluşmuş olan o kardeşlik duygusu esas teşkil etmekte” dedi.
Daha sonra etkinlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun’un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması’nın ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma gerçekleştiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun konuşmasında, “Ahilik deyince esnaf, esnaf deyince ahilik aklımıza gelmektedir. Ancak bu kavramın günümüzde geleceğe ışık tutacak yeri ve geniş anlamları vardır. Ahilik kelime olarak kardeş,eli açık, konuksever, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik Teşkilatı ise Türkler arasında yaygınlaşan, sanat, ticaret, dayanışma ve yardımlaşma sağlayan sosyal, ekonomik bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen etkinlik konuşmanın ardından sonra erdi.
