Ukrayna'da Hıdırellez Kutlamaları

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaşayan Kırım Tatarları Hıdırellez bayramını kutladı.

Ukrayna'da Hıdırellez Kutlamaları
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, Kırım Tatarlarının önde gelenleri ve Kiev'de yaşayan çok sayıda Kırım Tatarı, Hıdırellez kutlamaları için bir araya geldi.

Burada konuşan Çubarov, Kırım'ın işgalcilerin elinde olduğunu ve çok sayıda Kırım Tatarının birçok nedenle Kırım'ı terk etmek zorunda kaldığını kaydederek Kırım Tatarlarının Hıdırellez bayramını kendi topraklarında kutlayamadığını ifade etti.

Çubarov, Kırım Tatarlarının mümkün olduğu kadar Kırım'dan ayrılmamasını arzu ettiklerini çünkü tarihten de bilindiği gibi, kendi topraklarından ayrılanların bir kez daha o topraklara sahip çıkmasının zor olduğunu söyledi.

Kırım Tatarlarını parçalamak için gösterilen çabalara rağmen, milletin birlik ve beraberliğini kaybetmediğini vurgulayan Çubarov, "İnşallah yakın zamanda vatanımıza dönecek, orada tüm halkımızla kucaklaşacağız. Oraya geldiğimiz vakit bizler orada kendi devletimizi kuracağız" ifadesini kullandı.

Kutlamalar çerçevesinde türküler söylendi, dans gösterileri sunuldu, güreş yarışması yapıldı. Misafirlere yemek ikram edildi, çocuklar için özel oyun alanları oluşturuldu.

Kaynak: AA