DSP Genel Başkanı Türker Manisa'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kenan Evren’in vefatı ile ilgili, “Müslüman olarak kendisine Tanrı’dan rahmet diliyorum. Bu konuda biz Müslümanlara düşen şey, bir kişi vefat ettikten sonra Allah rahmet eylesin deyip, hakkımız helal etmektir. Ama onun fikirlerini, düşüncelerini hayatta kalarak yürütenleri şuanda affedemeyiz” dedi.

DSP Genel Başkanı Türker Manisa'da
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Manisa’da partisinin İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışa DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, DSP Manisa Milletvekili adayları ve partililer katıldı.

Seçim merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Bekliyorduk ki hükümet Soma’da, Ermenek’te hayatını kaybeden madencilerin annelerini, eşlerini yılın anneleri olarak açıklasınlar. Onlar hepimize ders almamız gereken bir yaşamı bundan sonra sürdüreceklerdir” dedi.

TÜRKER’DEN BÜLENT ARINÇ’A TEŞEKKÜR

Manisa’da polis tarafından yapılan baskınlara değinen Masum Türker, “Anyasa’ya aykırı olarak çıkartılan ve uzun süre bizlerin, diğer muhalefet partilerin kamuoyunda bir çok sivil toplum örgütünün itiraz ettiği iç güvenlik yasasının yanlışlığını geçtiğimiz günlerde Manisa’da yaşadık. Manisa’da bazı sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin ‘makul şüphe’ düşüncesiyle el konularak kapatılması, onların yöneticilerinin bu konuda sorgulanması aslında bu yasanın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Yasa çıkarken sesi çıkmadı ama Manisa’daki olaylardan sonra sesini çıkaran Sayın Bülent Arınç’a AKP’nin yüzünü ortaya çıkaran sözler söylediği için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra AKP’nin girdaplarında değil, geçmişte tanıdığımız temiz yolda yürümeyi ve sesini yükseltmeyi sürdürür”

“MÜSLÜMAN OLARAK KENDİSİNE TANRI’DAN RAHMET DİLİYORUM”

Türker, Kenan Evre’nin vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gün yine hep birlikte dün akşam bu günü şekillendiren bugünkü sıkıntıların nedeni olan eski Genel Kurmay Başkanı daha sonra Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren vefat etmiştir. Müslüman olarak kendisine Tanrı’dan rahmet diliyorum. Bu konuda biz Müslümanlara düşen şey, bir kişi vefat ettikten sonra Allah rahmet eylesin deyip, hakkımız helal etmektir. Ama onun fikirlerini, düşüncelerini hayatta kalarak yürütenleri şuanda affedemeyiz. Onlar yaşadıkça, onlar onun o fikirlerini, seçim barajını, şuanda yapılan baskıları, yasadaki anti demokratik düzenlemeleri mevcut kalanlara, ‘siz de bir gün öleceksiniz. Bu ülkeyi bu kadar sıkıntı içinde onun fikirlerini sürdürerek devam etmeyin. Onun uygulamalarını sürdürerek devam etmeyin’ diyerek uyarıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜNYADA YARGICI YARGILANAN İLK ÜLKE BİZİZ”

Türker, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Üzülerek söylemeliyim. Türkiye’de şuanda iki yargıç tutuklu, 4 savcı da tutuklu. Bunların tutuklu oldukları şey bir rüşvet, bir cinayet, bir dolandırıcılık, bir gasp, bir kavga nedeniyle değil, verdikleri kararlar ve yaptıkları olaylar dolayısıyladır. Dünyada yargıcı yargılanan ilk ülke biziz. Bu yüzyıllardır hiç bir yargıç verdiği karardan dolayı yargılanmamıştır. Bu kararlardan dolayı yargılamaya gerek yok. Çünkü sistem bu kişileri ayrıca kararlarını düzeltebilecek bir yapıdadır.”
Kaynak: İHA