Bilecik'te Hıdırellez Kutlamaları

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Abadiye Köy Muhtarlığı işbirliğinde "Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Abadiye Köyü'nde düzenlenen etkinlikte, Türk tarihinde, kültüründe ve coğrafyada önemli yeri olan Hıdırellez etkinliklerinin Bilecik genelinde uzun yıllardır içtenlikle, fedakarlıkla ve yardımlaşma duygusuyla kutlandığını söyledi.

Bugünlerin kültür ve tarih açısından farklı değerlerinin bulunduğunu ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

"Bugünler bizim kültürümüz ve coğrafyamız üzerinde büyük etki bırakan günlerdir. Dolayısıyla bunların eksikliğini yaşamadan bugünlere kadar getirenlere teşekkür ediyorum. Burada gördüğümüz manzara, milli birlik ve beraberliğimize en büyük ölçüde katkıda bulunmasıdır. İnanıyorum ki, bugünleri bekleyen, köylerindeki hıdrellez etkinliklerin tarihini bekleyen ama köylerden göç etmiş insanlar için bugünlerin çok özel bir anlamı var. Belki sırf bugünlerde köyünü gören, köyde doğmuş insanlarımızın çocukları var. Dolayısıyla bugünler köy hayatımızın yeniden tanınması ve yeniden canlanması bakımından da önemli günlerdir. Gittiğimiz her yerde bu günlerin coşkusunu sizlerle paylaşmanın zevkini yaşıyoruz. Temennimiz, bu güzel birlik ve beraberliğin tarihinize, köyünüze olan desteğinizin artarak devam etmesi."

Daha sonra Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak ve Köy Muhtarı Celalettin Cihangir'in günün anlam ve önemini belirten konuşması, İnegöl Belediyesi Mehteran takımı ile Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA