4. Bursa Bilim Şenliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen 4. Bursa Bilim Şenliği kapsamındaki proje yarışmasında 5 kategoride dereceye girenlere para ödülleri verildi.

4. Bursa Bilim Şenliği
Merinos Parkı'nda, bu yıl ''Tasarım ve İnovasyon'' temasıyla organize edilen şenlik kapsamındaki yarışmada, ''Yüksek Öğrenim'', ''Mucit'', ''Meslek Lisesi'', ''Lise'' ve ''Ortaokul'' kategorilerinde dereceye girenler düzenlenen törenle açıklandı.

-''Düşünen gençlere ihtiyaç var''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, bilim şenliğiyle gençleri geleceğe hazırlamak istediklerini söyledi.

Şenlik kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen proje yarışmasıyla gençlerin önünü açmak ve projeleri uygulama şansı vermek istediklerini ifade eden Altepe, ''Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en büyük üretim kenti Bursa'nın inovatif düşünen gençlere ihtiyacı var. Düşünen, geliştiren ve üreten bir gençlik istiyoruz. Bugün nasıl yerli tramvayları ürettiysek gelecekte daha fazlasını yapmalıyız. Biz üretelim, büyüyelim ki ülkemiz güçlensin. Gelişmiş alt yapıyla kendi tasarımlarımızı, markalarımızı oluşturmalıyız. Bilim ve teknolojiyi öne çıkarmalıyız'' diye konuştu.

-Dereceye girenlere para ödülü

Törende daha sonra proje yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Buna göre, Yüksek Öğrenim kategorisinde yarışan projelerden ''Genim'' birinci, ''Zigbee'' ile ''Maden Güvenliği'' ikinci, ''Uludağ Racing'' üçüncü oldu.

Mucit kategorisinde ise ''Termal Yaya Algılama'' birinci, ''Radyasyona Karşı Tam Koruma'' ikinci, ''İplik Besleme Robotu'' üçüncülüğe layık görüldü.

Meslek Lisesi kategorisinde ilk üçe giren projeler de sırasıyla ''Safezone'', ''Çoko-Keten'' ve ''Maskeni Seç'' oldu.

Lise kategorisinde yarışan projelerden ''Meyve Suyu Fabrika Atığından Su Temelli Yöntemi'' birinciliğe, ''Eşek Sütünün Anti-Kanser Etkisi''ikinciliğe, ''Steiner Noktası Uygulaması'' üçüncülüğe layık görüldü.

Ortaokul kategorisinde ise ''Yağmur Suyu Biriksin Elektrik Üretsin'', ''Yasper'', ''Çatıdan Sarkan Buzları Kıran'' isimli projeler ilk üçe girdi.

Dereceye giren proje sahiplerine çeşitli para ödülleri verildi.

Kaynak: AA