Mazlum-Der'den 1 Mayıs Açıklaması

Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından 1 Mayıs dolayısıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Mazlum-Der'den 1 Mayıs Açıklaması
Mazlum- Der Adıyaman Şube Başkanı Hidayet Aktoprak, “Emeğin ve dayanışmanın günlerinden olan 1 Mayıs, insanlığın sürüklendiği krize karşı farklı itirazların, farklı arayışların dile getirildiği bir tarih olarak ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Küresel kapitalizmin ürettiği krizlerin ve acıların yeryüzündeki ezilenlere kesildiği bir süreci daha idrak ediyoruz.

Emeğin ve dayanışmanın günlerinden olan 1 Mayıs, insanlığın sürüklendiği krize karşı farklı itirazların, farklı arayışların dile getirildiği bir tarih olarak ayrı bir anlam ve önem taşıyor.

Dünya sisteminin sosyo-ekonomik politikalarının toplumlarda ve yerkürede yarattığı tahribatın gündemleştiği bu günlerde, ülkemizde hâlâ güvenlik eksenli politikaların ürettiği baskıcı ve yasakçı uygulamaların ortaya çıkardığı şiddet tablosu üzüntü vericidir.Bu durum, insan haklarına, emek haklarına aykırı izlenen politikaların sorgulanmasının da zeminini ortadan kaldırıyor. Oysa bugünün gündemi, gösteri ve yürüyüş haklarının ihlali ve yasakçı dayatmalar yerine, nasıl bir eşitsizliğin ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü olmalıydı.

Dünya nüfusunun iki katını besleyecek imkânı olan bir dünyada her sekiz kişiden biri açlığa mahkûm olmaktadır. Her yıl yaklaşık 7 milyon kişi açlık ve açlığa bağlı hastalıklardan dolayı hayata gözlerini yumarken; uluslar arası şirketlerin çıkarları için savaşlar, emperyalist işgaller icat edilirken; NATO gibi savaş makinelerine ve silahlara ayrılan bütçeler, insanlığı felaketten felakete sürüklemektedir. işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınmaması dünya genelinde her 15 saniyede bir işçi hayatını kaybederken; üzerinde düşünmemiz gereken çok boyutlu bir sistem sorunu olduğu ortadadır. Tüm bu sorunların insan hakları mücadelesinden ayrıştırılamayacağı ise aşikârdır" dedi.

Mazlum- Der Adıyaman Şubesi olarak, emek eksenli sorunları ve mağduriyetleri insan hakları mücadelesinin ayrılmaz bir parçası kabul ettiklerini kaydeden Aktoprak, "Bu alanda yaşanan hak ihlallerine karşı inisiyatif geliştirmenin önemli bir çaba olduğuna inanıyoruz. 1 Mayıs vesilesiyle, tüm dünya emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutlarken, ülkemizde bugünün artık baskıcı ve dayatmacı uygulamalarla birlikte anılmamasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA