Dijital Yaşam Ortamları Kongresi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nce, ana teması "Mobil Uygulamalar ve İçerik Geliştirme" olarak belirlenen "Dijital Yaşam Ortamları Kongresi" düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde 4-6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kongrede, mobil teknolojilerine ilgi duyan akademisyen, öğretmen, öğrenci ve firma yetkilileri bir araya gelecek.

Mobil öğrenme, mobil uygulamalar ve hukuk, mobil ödeme sistemleri, mobil gazeteler, engelliler için mobil uygulamalar, talepler ve çözümler gibi birçok başlıkta panel, bildiri ve çalıştayın yapılacağı kongreyi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü girişimleriyle 600 öğretmen de ücretsiz takip edecek.

Kongrede, 25 yaşında MS (multipl skleroz) tanısı konulan ve tekerlekli sandalyede yaşamanı sürdüren Jason DeSilva, engelliler için geliştirdiği mobil uygulamasını tanıtacak. Yönetmenliğini yaptığı "When I Walk" filminde yaşamının güçlüklerini ele alan DeSilva, Google'dan aldığı hibeyle geliştirdiği AXS Map mobil uygulaması kongrede anlatacak.

Kaynak: AA