Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Diyarbakır Şube Müdürü Metin Fidan, "Yılda 384 milyon ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldı" dedi.

Müdür Fidan, TÜYAP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "7. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nda açtıkları stant da ziyaretçileri "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" hakkında bilgilendiriyor.
Ülke genelinde 2013 yılında başlatılan kampanyaya vatandaşların büyük destek sunduğunu kaydeden Fidan, bilinçsiz tüketim nedeniyle büyük miktarda ekmek israfı olduğunu anımsattı.
"İsraf edilen her ekmek, çiftçinin alın teri, emeği ve dolayısıyla milli servetin heba olmaktadır" diyen Fidan şöyle konuştu:
"17 Ocak 2013 tarihinde dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan kampanya 663 kurum ve kuruluşun da katılımıyla bine yakın seminer, panel, fuar gibi farklı etkinliklerle sürüyor. 2012 yılında günde 5.9 milyon adet olan ekmek israfı, kampanya sayesinde günde 4.9 milyona düştü. Günde ortalama 1 milyon 50 bin, yılda ise 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldı."
Fidan, tüketim alışkanlıklarının pozitif yönde değiştirilmesiyle yıllık 2.8 milyar liralık tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA