CHP'li Altay'dan 3 dönem itirafı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, canlı yayında ilginç bir itirafta bulundu. 2011'de vatandaşlara "Son kez aday olacağım" diyerek oy istediği anlatan Altay, İstanbul 3.Bölge'den CHP adayı oldu.

CHP'li Altay'dan 3 dönem itirafı
CHP'li Altay'dan 3 dönem itirafı
Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu 'Akşam Raporu'na konuk olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ilginç açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL'DA BANA İHTİYAÇ VARDI

Siyasette gençlerin önünün açılması gerektiğine dikkat çeken Altay 'Bazı siyasetçilerin mola alması gerekir. Ondan sonra tekrar dönebilir. Bazı siyasetçilerin de ömrü uzun olur. Öyle gerekmiştir o. Ben 4. dönemime gidiyorum. 3 dönem Sinop'ta vekillik yaptıktan sonra, İstanbul'da bana ihtiyaç olduğu için ben 3. bölgeden aday gösterildim. Bir ihtiyaç duyuldu ki, 3 .bölgede aday gösterildim.' dedi.

'SİNOP'TA SON KEZ ADAY OLUYORUM DEDİM'

Balçiçek İlter'in 'Niye Sinop'tan aday olmayı tercih etmediniz?' sorusuna ise Altay şu sözlerle yanıt verdi;

Sinop iki milletvekili çıkaran bir il ve ben 13 yıldır orada hizmet yaptım. Siyasette gençlerin önünü açmak lazım. Ben 2011'de dedim ki Sinoplulara 'Bu benim son adaylığım. Ey Sinoplular sizden üçüncü ve son defa yetki istiyorum dedim ve eksik olmasınlar verdiler. Bizde görevimi yaptık, orada verdiğim sözü tutmam gerekiyordu, onun için Sinop adaylığını ve siyasetini noktaladım.

BEYAZ GAZETE