Hdp Silvan'da Seçim Startını Verildi

Hakların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmalarının startını Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde verdi.

Hdp Silvan'da Seçim Startını Verildi

Silvan ilçesinde HDP ve BDP İlçe Başkanlıkları tarafından yapılan toplantıda seçim stratejisi belirlendi. HDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Akan Başaran, seçim çalışmalarının startını verdiklerini ifade ederek, "7 Haziran'da yapılacak seçimlere partimizin HDP olarak seçimlere katılması ile dün YSK'ya aday listeleri teslim edilmiştir. Bizlerde teşkilat olarak, üzerimize düşen çalışmalarımızı başlatmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Mahalle komisyonları, gençlik kolları, kadın kollarımızın bu seçim süresince özveriyle çalışması gerekiyor. Gezmedik köy, gitmediğimiz kapı kalmayacak. Her kesimi, her aileyi, tüm iş adamlarımızı ve sivil toplum örgütlerimizi ziyaret edeceğiz. Herkesimin de desteğini isteyeceğiz. Bizi kapıda kovsalar, biz bacadan gireceğiz. Hakların kardeşliği, için gece gündüz demeden çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamından HDP ve DBP eşbaşkanlarının olduğu kalabalık ilk olarak Silvan Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Yapılan hasta ziyaretinin ardından Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Melikşah Teke’nin de eşlik ettiği kalabalık grup buradan araçlarla ilçe merkezinde bulunan STK’ları ziyaret etti. STK’lardan seçim için destek isteyen HDP'liler halkın sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA