Muş'ta Sodes Bilgilendirme Toplantısı

Muş Valiliği tarafından koordine edilen 2015 yılı SODES projeleri uygulama usul ve esasları konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Vedat Büyükersoy'un başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, kamu kurumu amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2010 ile 2013 yıllar arasında kentte uygulanan SODES projeleriyle ilgili katılımcılara bilgi veren Büyükersoy, "Göreve geldiğimde henüz SODES çağrısına hiç çıkılmamıştı. Bu sene ilk defa bizde sizlerle beraber SODES'i öğreniyoruz. SODES, 2008 yılında pozitif ayrımcılık yapılan illerde başlamıştı. Daha sonra 2010 da Muş'un da buna dahil edildiğini öğreniyoruz. Şu ana kadar da 25 milyon lira Muş'ta SODES projelerine harcama yapılmıştır. Bu rakamlar belki çok büyük rakamlar değil gibi değerlendirilebilir ama bir sivil toplum örgütü için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Özellikle belediye ve köylere hizmet götürme birliklerinin yüzde 10 katılım payı bulundurma zorunluluğunun olmamasının önemli bir ayrıcalık olduğunu bildiren Büyükersoy, "Bu şartlarda özellikle kaymakamlarımıza, belediyelerimize proje üretmek düşüyor. Eğer 'param yok' diye şikayetlenen kurumlarımız varsa onlara projeleriyle yarışa çıkmalarını öneriyorum" dedi.

Kaynak: AA