Bu Projeyle Yazıhan Yeşillenecek

“Yeni ve Yeşil Bir Yazıhan İçin” sloganıyla başlatılan ve ilk etapta 6 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, Yazıhan’da fidanlar toprakla buluşturuldu.

Bu Projeyle Yazıhan Yeşillenecek

“Yeni ve Yeşil Bir Yazıhan” projesinin Yazıhan için önemli olduğunu ifade eden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “İlk etapta 6 bin, fidanı toprakla buluşturuyoruz. Argaç tepesinde yemyeşil ağaçlarla büyük bir orman oluşturmak için İl Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. Bir kaç ufak problem kaldı, bu problemlerin de ortadan kalkması ile ağaç dikim çalışmalarımıza hız vereceğiz. ‘Yeni ve Yeşil Bir Yazıhan İçin’ çok çalışacağız” dedi
“ÇOCUKLAR VE AĞAÇLAR GELECEĞİN DÜNYASIDIR”
“Bu etkinlikle gelecek kuşaklara temiz ve yeşil bir dünya bırakmanın, hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Daha yaşanabilir, daha yeşil bir Yazıhan için bütün vatandaşlarımızı ağaç dikme şenliğine davet ediyorum” diyen Başkan Öztürk, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Bazıları için toprak arsadır, ranttır, paradır. Bizim için ise bu toprak emekle, sevgiyle yoğrularak yeşil bir ilçe olmaktır. Bugün arkamızda gördüğünüz ağaçların emekle ve sevgiyle yeşerdiğini, yaşadığını, gölge yaptığını göreceğiz. Bu vesile ile bugün dikeceğimiz her bir ağaç geleceğe de bir umut olacaktır. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir kent bırakmak için bu konuda çok çalışmamız gerekiyor. Bizler doğayı korumakla yükümlüyüz. Çocuklar ve ağaçlar geleceğin dünyası, o nedenle yeryüzünün daha iyi bir yer olması için çok çalışmalıyız. Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla bu tür etkinlikleri yapmamız gerekiyor. Bu yüzden bizler kentimizi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız.”
Konuşmalardan sonra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye personeli ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

Başkan Öztürk fidan dikimine katılan meclis üyelerine, mahalle muhtarlarına ve belediye personeline teşekkür etti.
Kaynak: İHA